quinoa-pande
Aftensmad

Quinoa-pande med asparges og spejlæg

af Emma Martiny 19. april 2018
Foto: Winnie Methmann
Med kogt quinoa fra dagen før kan du let bikse aftensmaden sammen i en pande med masser af grønt. Her får du opskriften på quinoa-pande med asparges og spejlæg
4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g kogt sort quinoa (svarende til 200 g ukogt)
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt grønne asparges
  • 200 g frisk spinat
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 æg

RICOTTA-PARMESAN-CREME

  • 250 g ricotta
  • 50 g parmesan
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • frisk basilikum

Opskrift - sådan laver du quinoa-pande med asparges og spejlæg 

1. Brug 500 kogt quinoa fra dagen før, eller kog 200 g quinoa i dag. Steg den kogte quinoa i olie på en pande, til den er tør og sprød. Tilsæt presset hvidløg. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær aspargesene i mindre stykker. Skyl spinaten. Vend asparges og spinat sammen med quinoaen på panden. Krydr med salt og peber, og vend rundt, til spinatbladene falder sammen. Slå 8 æg ud i panden, skru ned for blusset, og lad dem stege stille og roligt, til æggehviderne er faste.   2. RICOTTA-PARMESAN-CREME: Blend ricotta, fintrevet parmesan, olie, salt og peber med en stavblender, til det får en cremet konsistens.   3. SERVERING: Top panderetten med skefulde af ricotta-parmesan-creme, og drys med grofthakket basilikum lige inden servering.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laks med quinoa, pastinakfritter og ristet hvidløgsmayo – Få opskriften her

Onsdag: Falafelburger med tahindressing – Få opskriften her

Torsdag: Kartoffelpizza med bagte radiser – Få opskriften her

Fredag: Oksemørbrad med polenta og tomatkompot – Få opskriften her

 

 

 

Andre lækre opskrifter