pulled pork
Aftensmad

Quick pulled pork i tacos med syltet rødkål

af Emma Martiny 2. marts 2022
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Lav en lynversion af pulled pork og brug mørbrad, som er mere magert og derfor har kortere tilberedningstid. Her bruger jeg mexicanske krydderier. Her får du opskriften på pulled pork i tacos med syltet rødkål
4 personer
Tid i alt 1 t og 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g svinemørbrad (1-2 stk.)
  • 2 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. chilipulver
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 æble
  • 2½ dl hønsebouillon
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1 spsk. æblecidereddike

SYLTET RØDKÅL

  • ¼ rødkål
  • 3 dl lager/æblecidereddike
  • 3 spsk. ahornsirup
  • 1 tsk. peberkorn
  • 3 tørrede laurbærblade

TIL SERVERING

  • 12 tacoskaller
  • 2 modne avocadoer
  • frisk koriander
  • 1 dåse majs
  • cremefraiche 18 %

1. SYLTET RØDKÅL: Snit rødkålen i tynde bånd. Bland dem med eddike, ahornsirup, peberkorn og laurbærblade i en lille gryde, og giv det et hurtigt opkog. Tag straks gryden af varmen, og hæld indholdet over i et skoldet sylteglas. Sæt glasset i køleskabet indtil servering.

 

2. Afpuds svinemørbraden for sener, og skær den over, så den passer ned i din gryde. Bland paprika, hvidløgspulver, spidskommen, koriander, chilipulver, salt og peber i en skål, og gnub svinemørbraden grundigt ind i krydderiblandingen. Smelt smørret i gryden, og brun svinemørbraden på alle sider. Skyl og riv æblet, og tilsæt det sammen med bouillon. Lad det simre i 1 time under låg. 

 

3. Tag mørbraden op af gryden og  læg den på et skærebræt, så du kan rive kødet fra hinanden med 2 gafler. Læg kødet tilbage i gryden, og smag til med ahornsirup, æblecidereddike, salt og peber. Lad kødet simre videre og koge ind, mens du klargør resten.

 

4. TIL SERVERING: Lun tacoskallerne efter anvisningen på pakken. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Hak koriander groft. Afdryp majskernene i en sigte. Servér pulled pork med tacos, syltet rødkål, avocado, koriander, majs og cremefraiche.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Tærte med græskar, grønkål og feta – få opskriften her

Tirsdag: Sojamarineret laks og kikærtesalat med avocado og kål – få opskriften her

Onsdag: Indisk kylling med ristet blomkål – få opskriften her

Torsdag: Kartoffel-smørrebrød med smilende æg – få opskriften her