Den simple tærte smager dejligt både lun og kold, så lav gerne en ekstra portion, så du har til morgendagens frokost. Her får du opskriften på quiche med røget laks.
Af: Freja Lyngbo
Den simple tærte smager dejligt både lun og kold, så lav gerne en ekstra portion, så du har til morgendagens frokost. Her får du opskriften på quiche med røget laks.
4 personer
TÆRTEDEJ:
200 g hvedemel
1 tsk. salt
100 g koldt smør
1 æggeblomme
1 tærteform, ca. 25 cm i diameter
FYLD:
5 æg
1 dl sødmælk
Salt og peber
200 g røget laks
2 spsk. kapers
1 håndfuld frisk dild
TIL SERVERING:
125 g blandet grøn salat
½ citron
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
Annonce
Opskrift - Sådan laver du quiche med røget laks
TÆRTEDEJ: Tænd ovnen på 175°. Bland mel og salt i en skål. Skær smør i tern, og smuldr det i melet. Tilsæt æggeblomme, og rør med en gaffel (tilsæt 1 spsk. vand, hvis dejen ikke er smidig nok).
Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og tryk den på plads i tærteformen. Prik huller i bunden med en gaffel, og forbag den i ovnen i 10 minutter.
FYLD: Pisk æg, mælk, salt og peber sammen, og fordel det i den forbagte tærtebund. Anret stykker af røget laks på tærten, og drys med kapers og dild. Bag tærten i ovnen i ca. 20 minutter, til æggemassen er fast.
SERVERING: Servér tærten med blandet salat vendt med citronsaft, olivenolie, salt og peber.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.