Nem pulled pork-burger med coleslaw
Aftensmad

Pulled pork-burger med coleslaw

15. juni 2017Opdateret 3. april
af Emma Martiny
Lav saftig og smagfuld pulled pork på ingen tid ved at bruge svinemørbrad. Her får du opskriften på en nem pulled pork-burger med coleslaw

Det skal du bruge

  • 500 g svinemørbrad
  • 2 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. chilipulver
  • 1 tsk. salt og friskkværnet pebersmør til stegning
  • 1 æble
  • 140 g tomatpuré
  • 2½ dl bouillon (svine-, hønse- eller klar bouillon)
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 2 spsk. æblecidereddike

COLESLAW

  • 1 spidskål
  • 4 gulerødder
  • 1 løg
  • 1 æble
  • 1½ dl skyr
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2 tsk. honningsalt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 4-8 burgerboller

Fremgangsmåde

  1. Puds svinemørbraden for sener, og del den evt. i 2, så den passer ned i gryden.
  2. Gnub kødet grundigt ind i røget paprika, hvidløgspulver, spidskommen, koriander, chilipulver, salt og peber.
  3. Smelt smørret i gryden, og brun svinemørbraden.
  4. Riv æblet, og tilsæt det sammen med tomatpuré og bouillon.
  5. Bring det i kog, og lad det simre i 1 time under låg.

COLESLAW

  1. Riv eller snit spidskål, gulerødder, løg og æble, evt. ved hjælp af en foodprocessor.
  2. Bland skyr, mayonnaise, eddike, sennep, honning, salt og peber.
  3. Rør grøntsager og dressing sammen.
  4. Tag mørbraden op af gryden, og læg den på et skærebræt.
  5. Riv kødet fra hinanden med 2 gafler.
  6. Smag saucen til med ahornsirup, æblecidereddike, salt og peber, og kom kødet tilbage i gryden.
  7. Lad det simre i 10 minutter, og servér med lune burgerboller og coleslaw.

Få flere opskrifter på burger her

Læs også