Kyllingeburger - pulled chicken burger
Aftensmad

Pulled chickenburger med chilisauce og agurkesalat

af Camilla Zarah Lawes 7. februar 2022
Foto: Columbus Leth
En omgang pulled chicken i en burgerbolle er lige den hverdagsmad vi elsker! Her får du opskriften på pulled kyllingeburger med chilisauce og agurkesalat.

INGREDIENSER

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 4 dl æblejuice
  • 2 spsk. brun farin
  • salt og friskkværnet peber

CHILISAUCE

  • 1 dl brun farin
  • 1 spsk. chilipulver
  • 1 tsk. sennepspulver
  • 2 spsk. ketchup
  • 1 spsk. tabasco
  • salt og friskkværnet peber

AGURKESALAT

  • 1 agurk
  • 2 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 1½ dl sukker
  • 1 spsk. spidskommenfrø
  • 8 hele peberkorn

TIL SERVERING

  • 4 burgerboller
  • 4 spsk. god mayonnaise

Opskrift - sådan laver du pulled kyllingeburger med chilisauce og agurkesalat

 

  1. Læg kyllingefileterne i en gryde. Bland æblejuice, farin, salt og peber, og hæld det over kødet. Tilsæt evt. lidt vand, så væsken dækker kødet. Kog det i 30 minutter. Tag kødet op af lagen, og dup det tørt. Tænd ovnen på 160°.
  2. Chilisauce: Rør ingredienserne til saucen sammen. Vend kyllingekødet i saucen, og læg det på en bageplade med bagepapir. Steg det i ovnen i ca. 20 minutter. Riv kødet i trevler med 2 gafler.
  3. Agurkesalat: Skær agurken i meget tynde skiver. Kog eddike, vand, sukker, spidskommen og peberkorn op i en gryde. Hæld den varme lage over agurkerne, når sukkeret er smeltet. Afkøl.
  4. Servering: Varm burgerbollerne, og flæk dem. Smør dem med mayonnaise, og læg bollerne sammen med pulled kylling og agurkesalat som fyld. Dryp med lidt af chilisaucen.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER