porregratin
Aftensmad

Porregratin med grøn salat

af Mai Knauer 7. marts 2022
Foto: Columbus Leth
En dejlig og nem efterårsret - det kan vi lide. Her får du opskriften på porregratin med grøn salat
2 personer

GRATINDEJ

  • 35 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 2½ dl letmælk
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt friskrevet muskatnød
  • 25 g friskrevet parmesan
  • 3 æg

FYLD TIL PORREGRATIN

  • 3 porrer
  • 2 spsk. olie
  • saft af 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

GRØN SALAT

  • 100 g grønne salatblade
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. eddike
  • salt og friskkværnet peber
  • friskhøvlede parmesanflager

TILBEHØR OG SERVERING

  • evt. groft brød

Opskrift - sådan laver du porregratin med grøn salat

 

1. Gratindej: Smelt smørret i en tykbundet gryde, og rør melet i til en melbolle. Rør mælk i, lidt ad gangen, og kog opbagningen igennem i ca. 10 minutter på lavt blus og under konstant omrøring. Smag til med salt og peber, muskatnød og parmesan. Del de 3 æg i hvider og blommer. Rør 1 æggeblomme i ad gangen, når opbagningen er kølet lidt af.

 

2. Fyld: Rens porrerne, og snit dem fint. Kog porrerne i 30 sekunder i en gryde med kogende, saltet vand. Lad dem dryppe godt af i et dørslag. Vend dem med olie, citronsaft og salt og peber. Læg porrerne i gratindejen. Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker, og fold dem forsigtigt ind i gratindejen, så dejen bliver let og luftig.

 

3. Fordel gratindejen med porrefyldet i et stort, smurt ovnfad, og bag retten i ovnen ved 175° i 40-50 minutter, til gratinen er flot hævet og gylden på toppen.

 

4. Grøn salat: Skyl og tør salaten. Bland olie, eddike, salt og peber til en dressing, og vend den i salaten. Drys med parmesanflager. Servér porregratin med grøn salat og evt. groft brød.

 

Kunne du lide porregratin? Så prøv også denne blomkålsgratin med sprød salat

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Stegt flæsk med stuvet hvidkål  - Få opskriften her

Kartoffelsuppe med bacon og timian - Få opskriften her

Røget ørred med agurkecreme og bønnesalat - Få opskriften her

Lammekrone med ristede kantareller - Få opskriften her