Pizza med søde kartofler, gedeost og rosmarinolie
Mad

Pizza med søde kartofler, gedeost og rosmarinolie

23. januar 2020
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Start ugen med en lækker, nem pizza i en orange udgave. Få op skriften på pizza med søde kartofler, gedeost og rosmarinolie her.
10 min4 personer

Pizzadej:

  • 20 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 3 spsk. olivenolie
  • 650 g pizzamel, f.eks. tipo 00

Pizzatopping:

  • 500 g søde kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 200 g fast gedeost

Rosmarinolie:

  • 1 håndfuld frisk rosmarin
  • 1 dl olivenolie

Opskrift - sådan laver du pizza med søde kartofler, gedeost og rosmarinolie

Pizzadej: Rør smuldret gær ud i vandet i en skål. Tilsæt salt, sukker og ⅔ af olien, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med resten af olien, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time. Rosmarinolie: Blend rosmarin og olivenolie sammen til en grøn olie. Pizzadej, fortsat: Del dejen i 2 dele, og rul dem ud til 2 tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Flyt pizzabundene over på bagepapir. Pizzatopping: Tænd ovnen på 250°, og sæt 2 bageplader i ovnen. Skræl de søde kartofler, skær dem i papirtynde skiver med en kniv eller på et mandolinjern, og fordel dem på pizzabundene. Pensl med olie, og krydr med salt og peber. Skær gedeosten i skiver, og fordel dem på pizzaerne. Træk forsigtigt bagepapiret med pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til bunden er sprød og gylden. Dryp med rosmarinolie, pynt med lidt frisk rosmarin, og servér straks. Få indkøbslisten til hele ugen her Ugens andre opskrifter:

Mandag: Pizza med søde kartofler, gedeost og rosmarinolie

Tirsdag: Italiensk kylling med parmaskinke

Onsdag: Pasta med laks, spinat og flødeost

Torsdag: Æggekage med kartofler, bacon og grov pesto

Fredag: Iransk oksekødsgryde

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også