Pizza med søde kartofler, chorizo og gedeost
Aftensmad

Pizza med søde kartofler, chorizo og gedeost

af Emma Martiny 9. august 2018
Foto: Winnie Methmann
Kartoffelpizza er godt, og pizza med søde kartofler er dobbelt så godt – især når du tilføjer krydret chorizo og cremet gedeost. Her får du opskriften på pizza med søde kartofler, chorizo og gedeost
10 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 20 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie + 1 spsk. til pensling
  • ca. 650 g hvedemel, Tipo 00

PIZZATOPPING

  • 500 g søde kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g tørret chorizo
  • 200 g frisk gedeost i rulle

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld frisk basilikum

Opskrift - sådan laver du pizza med søde kartofler, chorizo og gedeost 

  1. Rør smuldret gær ud i vandet i en skål. Tilsæt salt, sukker og 2 spsk. olie, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med 1 spsk. olie, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time.   2. Del dejen i 2 dele, og rul dem ud til 2 tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Flyt pizzabundene over på bagepapir.   3. PIZZATOPPING: Tænd ovnen på 250°, og sæt 2 bageplader i ovnen. Skræl de søde kartofler; skær dem i papirtynde skiver med en kniv eller på et mandolinjern, og fordel dem over pizzabundene. Pensl med olie, og krydr med salt og peber. Skær chorizo i skiver, og fordel over pizzaerne sammen med små stykker gedeost. Træk forsigtigt bagepapiret med pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til bunden er sprød og gylden.   4. SERVERING: Pynt pizzaerne med basilikumblade, og servér straks.   TIP: Gør din pizza ekstra lækker ved at dryppe den med grøn eller rød pesto efter bagning.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laksefrikadeller med quinoasalat og fetadressing – Få opskriften her

Tirsdag: Gnocchi med smørsauce og ristet blomkål – Få opskriften her

Onsdag: Stegt flæsk med kold persillecreme – Få opskriften her

Fredag: Marokkansk risfad med kylling – Få opskriften her