pizza
Aftensmad

Pizza med serranoskinke, feta og spinat

af Camilla Zarah Lawes 21. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Vent med at toppe pizzaerne med spinat og peberfrugt, til lige inden de skal serveres. Her får du opskriften på pizza med serranoskinke, feta og spinat
4 personer

PIZZADEJ

  • 30 gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1½ tsk. salt
  • 400 g hvedemel (italiensk tipo 00)
  • 100 g fuldkornsdurummel
  • ca. 150 g hvedemel

FYLD

  • 16 spsk. tomatsauce
  • 12 skiver serranoskinke
  • 300 g feta
  • 100 pinjekerner

TOPPING

  • 400 g frisk babyspinat
  • 2 rød peberfrugt
  • 6 spsk. olivenolie
  • saft af ½ citron
  • 2 spsk. sukker
  • salt og friskkværnet peber

1. Pizza-dej: Opløs gær i vandet, og tilsæt salt. Bland de 3 meltyper, sigt det ud på køkkenbordet i en bunke, og lav en fordybning i midten. Hæld gæropløsningen i fordybningen. Arbejd ingredienserne sammen med fingerspidserne, og ælt, til dejen er blød og smidig. Form dejen til en kugle, og skær et kryds i toppen. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter. 

Tryk dejen flad med håndfladerne, og del den i 2 lige store stykker. Rul hvert stykke ud til en cirkel på ½ cm’s tykkelse på et meldrysset bord.

 

2. Fyld: Fordel tomatsaucen på pizzabundene, og top med skinke, smuldret feta og pinjekerner. Bag pizzaerne på en bageplade med bagepapir i en 220° varm ovn i ca. 15 minutter, til bundene er sprøde.

 

3. Topping: Skyl og tør spinaten. Rens peberfrugter, og skær dem i tynde strimler. Rør olivenolie med citronsaft, og smag til med sukker, salt og peber. Vend spinat og peberfrugt med dressingen. Fordel det på de friskbagte pizzaer, og servér straks.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Stegt laks med ingefær, hvidløg og koriander - Få opskriften her

Tirsdag: Stegt kyllingebryst på krydret ris - Få opskriften her

Onsdag: Tigerrejer med ristede grøntsager - Få opskriften her

Torsdag: Paneret svinemørbrad med sprød kikærtesalat - Få opskriften her