Mad
21. februar 2022

Pizza med serranoskinke, feta og spinat

Vent med at toppe pizzaerne med spinat og peberfrugt, til lige inden de skal serveres. Her får du opskriften på pizza med serranoskinke, feta og spinat
Af: Camilla Zarah Lawes
Pizza med serranoskinke, feta og spinat

Foto: Columbus Leth

Vent med at toppe pizzaerne med spinat og peberfrugt, til lige inden de skal serveres. Her får du opskriften på pizza med serranoskinke, feta og spinat
4 personer

PIZZADEJ

  • 30 gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1½ tsk. salt
  • 400 g hvedemel (italiensk tipo 00)
  • 100 g fuldkornsdurummel
  • ca. 150 g hvedemel

FYLD

  • 16 spsk. tomatsauce
  • 12 skiver serranoskinke
  • 300 g feta
  • 100 pinjekerner

TOPPING

  • 400 g frisk babyspinat
  • 2 rød peberfrugt
  • 6 spsk. olivenolie
  • saft af ½ citron
  • 2 spsk. sukker
  • salt og friskkværnet peber
Annonce

Pizza med serranoskinke, feta og spinat

1. Pizza-dej: Opløs gær i vandet, og tilsæt salt. Bland de 3 meltyper, sigt det ud på køkkenbordet i en bunke, og lav en fordybning i midten. Hæld gæropløsningen i fordybningen. Arbejd ingredienserne sammen med fingerspidserne, og ælt, til dejen er blød og smidig. Form dejen til en kugle, og skær et kryds i toppen. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.

Tryk dejen flad med håndfladerne, og del den i 2 lige store stykker. Rul hvert stykke ud til en cirkel på ½ cm’s tykkelse på et meldrysset bord.

2. Fyld: Fordel tomatsaucen på pizzabundene, og top med skinke, smuldret feta og pinjekerner. Bag pizzaerne på en bageplade med bagepapir i en 220° varm ovn i ca. 15 minutter, til bundene er sprøde.

3. Topping: Skyl og tør spinaten. Rens peberfrugter, og skær dem i tynde strimler. Rør olivenolie med citronsaft, og smag til med sukker, salt og peber. Vend spinat og peberfrugt med dressingen. Fordel det på de friskbagte pizzaer, og servér straks.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.