

Pizza med rejer og hvidløg
3. juni 2010(4 frokostpizzaer/2-3 store)DEJ:2½ dl håndvarmt vand1 tsk. salt2 spsk. olivenolie15-20 g gær1 dl økologisk durummel (Il Fornaio)ca. 4 dl økologisk italiensk hvedemel (tipo 00)eller1 dl Amo Hvid hvedemel (med 12 % kostfibre)ca. 4 dl Amo PizzamelTOMATSAUCE:1 løg, hakket2 fed hvidløg, hakket1 spsk. olivenolie1 ds. hakkede, flåede tomater med basilikum og oregano1-2 spsk. Heinz Tomatketchup½ spsk. rørsukkersalt og peber1 portion pizzadej1 portion tomatsauceFYLD200 g pillede kogte storerejer (gerne fra frost, men ikke for små)1 glas grillede artiskokhjerter i olie2 spsk. olivenolie2 spsk. hakket persille2 fed hvidløg, presset eller revetPYNT:blade af bredbladet persillefriskhøvlet parmesan, Pecorino eller Grana PadanaRul pizzadejen ud, så tyndt som muligt. Smør et tyndt lag tomatsauce på, så lidt af kanten er fri. Dup rejerne tørre, og vend dem i en blanding af olie, hvidløg og persille. Skær artiskokhjerterne i kvarter. Fordel begge dele på pizzaerne. Kværn peber over til sidst, og dryp lidt olie i kanten. Bag dem én eller to ad gangen i en meget varm ovn ved 240° i ca. 10 minutter, eller til de er sprøde og gyldne. Tag dem ud, og pynt med persille og ost.
RELEVANTE LINKS



Læs også
