Forretter

Grønne asparges med krydderurter og mandler

1. juni 2010
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Pak sprøde asparges ind i en lækker dressing med krydderurter, kapers, mandler og citron, og du har en skøn forret eller frokostret

(4 personer)500 g grønne asparges1 spsk. saltede, udvandede hakkede kapers2 spsk. hakket purløg2 spsk. hakket basilikum eller oregano50 g hakkede smuttede mandlerca. 2 spsk. citronsaft1½ spsk. olivenolie2 spsk. rapsoliesalt og peberrevet eller hakket citronskalTILBEHØR:ristede flutes med krydderurter og hvidløgKnæk de nederste træede ender af aspargesene, og kog dem i 2-3 minutter i letsaltet vand. Køl dem af under koldt vand. Dup dem helt tørre. Kom koldt vand over de saltede kapers, og lad dem stå i 20 minutter. Hæld vandet fra, og hak dem groft (almindelige kapers skal ikke udvandes). Hak de øvrige ting, og rør dem sammen med olie og citron. Smag marinaden til med lidt citronskal. Hæld den over aspargesene, og vend dem godt rundt. Lad dem gerne trække i ½-1 time. Pynt med ekstra citronskal, og servér med ristet brød.Retten kan suppleres med tynde skiver skinke, røget fisk eller lidt stegt lyst kød. Saltede kapers har en særlig god smag og konsistens, men er ikke et mustRELEVANTE LINKS