pizza

Pizza med knoldselleri, kapers og parmaskinke

14. september 2015
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Madplan for uge 37: Ugens fredagsopskrift er pizza med knoldselleri, kapers og parmaskinke. Få opskriften her

Pizza med knoldselleri, kapers og parmaskinke til 4 personer

Tid: 30 minutter. Hævetid, dej: 1-2 timer. Ovntid: 25 minutter. 

Pizza (om fredagen) bør indtages med benene oppe! Servér gerne en grøn salat og evt. et glas rødvin til.   PIZZA-BUND 25 g gær 2½ dl vand 1 tsk. salt 1 tsk. sukker 250 g pizzamel 250 g groft durummel   PIZZA FYLD 2 spsk. olivenolie 1 lille knoldselleri 1 rødløg 3 spsk. kapers 4 skiver parmaskinke 200 g frisk mozzarella   GRØN SALAT 1 bakke blandet salat 1 spsk. balsamicoeddike 4 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du pizza med knoldselleri, kapers og parmaskinke

  1. Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt salt og sukker. Rør de 2 slags mel i dejen, og ælt, til dejen er glat og smidig. Form dejen til en kugle, og skær et kryds på midten. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i 1-2 timer et lunt sted.   2. Ælt dejen igennem på et mel-drysset bord. Rul dejen ud i en tynd cirkel med en kagerulle, og læg den på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 225°.   3. Fyld: Pensl pizzabunden med 1 spsk. olivenolie. Skræl knoldselleri, og skær den i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Fordel skiverne på pizzabunden, så de dækker. Pil rødløg, og skær det i tynde både. Drys rødløg og kapers på pizzaen. Riv parmaskinke og mozzarella i mindre stykker, og fordel det på pizzaen. Dryp med 1 spsk. olivenolie. Bag pizzaen i ovnen i 20-25 minutter, til osten er smeltet, kanterne er gyldne, og parmaskinken er sprød.   4. Grøn salat: Skyl salaten, og vend den med eddike og olie. Krydr med salt og peber. Servér som tilbehør til pizza.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

Mandag: Fladbrød med lammekødboller og rødkålssalat - Få opskriften her

Tirsdag: Blåmuslinger med gulerødder, persilleolie og ovnstegte kartofler - Få opskriften her

Onsdag: Spaghetti med butternutsquash-sauce og bacon - Få opskriften her

Torsdag: Krydret rispilaf med kylling og fennikel - Få opskriften her