pizza
Aftensmad

Pizza med kartofler og mozzarella

af Pia Andreassen 22. maj 2018
Foto: Martin Tanggaard
Pizza med kartofler smager skønt og mætter godt - og når først dejen er rørt sammen, tager det (næsten) ingen tid at lave den. Her får du en skøn opskrift på pizza med kartofler og mozzarella
2 personer
Tid i alt 1 t og 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 15 g gær
  • 1½ dl lunken vand
  • ½ tsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • Olivenolie
  • 175 g pizzamel
  • 40-50 g fuldkornshvedemel
  • 200 g nye kartofler
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • 125 g frisk mozzarella
  • 2-3 spsk. klippet purløg
  • 50 g babyspinat
  • ¼-½ agurk
  • 4 radiser
  • 1 dl grønne ærter (fra frost, optøet)
  • ½ spsk. dijonsennep
  • ½ spsk. hvidvinseddike

Opskrift - sådan laver du pizza med kartofler og mozzarella

1. Opløs gæren i vandet. Rør honning, salt og 1 spsk. olie i. Tilsæt melet lidt efter lidt. Ælt dejen smidig, dæk den til og lad den hæve et lunt sted, ca. 1 time. Slå dejen ned. Rul den tyndt ud til to mindre pizzaer eller én stor. Pensl dejen med et tyndt lag olie.    2. Varm ovnen op til 225° varmluft.   3. Skær kartoflerne i papirtynde skiver, evt. på et mandolinjern. Dup dem tørre. Vend kartoffelskiverne med olie, hakket hvidløg, og krydr med salt og peber. Fordel kartoflerne på dejen. Skær osten i skiver og fordel dem ovenpå. Bag pizzaen på en plade beklædt med bagepapir i 10-12 min. for de små el. 15-16 min. for en stor. Dryp lidt olie over den nybagte pizza og drys purløg på.    4. Skyl og slyng spinaten. Skær agurk og radiser i skiver og kom det hele i en skål sammen med ærterne. Rør sennep, eddike og ca. 2½ spsk. olie sammen til en dressing. Smag til med salt og vend den i salaten.    PRØV OGSÅ: Fransk kartoffelpizza med røget mørbrad  

Andre lækre opskrifter