Aftensmad

Pizza med kartoffel, svampe, pesto og artiskokker

18. december 2010
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
Når jeg vil være rigtig populær i familien, bager jeg pizza! Og rigeligt, for der må gerne ryge et par stykker i fryseren til en senere lejlighed. Normalt forbinder man ikke pizza med sund mad, men her får du en sundere variant. Frisk mozzarella smager skønt på pizza, og faktisk er det også billigere end revet mozzarella, hvis du køber de mindre kendte mærker.

Til 1 stor aflang pizza eller to runde

Prøv også:

Pizza med spinat og parmanskinke   Pizza med kartofler og squash   Pizza Capricciosa Pizza med røget laks, creme fraiche og lakserogn     Fransk flammenkuchen-pizza

Pizzadej:

Tid: 10 min. + hævning 8-12 timer i køleskab + bagning 8-12 min.

10 g gær3 dl vand1 tsk salt1 knsp sukker100 g fuldkornsdurummelCa. 250 g italiensk hvedemel

1. Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt, sukker og de to slags mel lidt ad gangen.

2. Ælt dejen godt igennem, læg den i en skål, dæk med plastfolie og sæt den i køleskabet i 8-12 timer.

3. Tænd ovnen på 250 grader traditionel varme. Læg evt. en pizzasten på en bageplade og sæt den nederst i ovnen.

4. Slå dejen ned og rul den ud til to store pizzabunde.

Fyld:

300 g skrubbet kartoffelSalt, peber2 poser frisk mozzarella, 125 g150 g friske svampe150 g grillede artiskokker25 g grøn pesto

1. Skær kartoflen i tynde skiver, der fordeles på pizzabunden. Krydr med salt og peber.

2. Skær osten i tynde skiver og læg dem oven på kartoflerne.

3. Fordel svampe og artiskokker ovenpå og dryp med pesto.

4. Bag pizzaen i ovnen 10-12 min., til bunden og kartoflerne er gyldne og sprøde.

Energi pr. person: 629 kcal. Fordelt på: protein 15%, kulhydrat 55% fedt 30%