Mad
18. juni 2009Pizza med røget laks, creme fraiche og lakserogn
Hvis du elsker laks og pizza, så er dette en utrolig lækker ret
Af: Lynn Andersen
TID: 15 min. + bagning
1 portion pizzadej (Find opskrift på pizzadej)
2 spsk olivenolie
1 dl creme fraiche 38%
2 spsk citronsaft
3 spsk finthakket rødløg
150 g røget laks i skiver
2-3 spsk lakserogn eller sort eller rød stenbiderrogn fra glas
Purløg til pynt
Opvarm ovnen til 250°.
Rul pizzadejen ud til to runde plader på ca. 30 cm i diameter. Pensl pizzabunden med olie, og bag den midt i ovnen 5-10 min., indtil den er gylden.
Bland creme fraiche med citronsaft og 2 spsk af de finthakkede rødløg. Tag pizzaen ud af ovnen og smør creme fraiche-blandingen på. Anret skiver af røget laks oven på creme fraichen.
Fordel rognen ovenpå, og drys med resten af rødløgene og de fintklippede purløg.