

Pizza med gedeost, rødbede og basilikumolie
DET SKAL DU BRUGE
- 25 g gær
- 2½ dl lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. honning
- 1 spsk. olivenolie
- 250 g italiensk hvedemel (tipo 00)
- ca. 250 g groft durummel
- 250 g ricotta
- 4 spsk. olivenolie
- 2-3 rødbeder
- 100 g gedeost
- 2 spsk. pinjekerner
- 1 potte basilikum
- 1 dl olivenolie
Opskrift - sådan laver du pizza med gedeost, rødbede og basilikumolie
1.Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt salt, honning og olie. Rør de 2 slags mel i, og ælt, til dejen er glat og smidig. Form dejen til en kugle, og snit et kryds på midten. Lad dejen hæve tildækket i 1 time et lunt sted.
Rul dejen ud så tyndt som muligt med kagerulle på et meldrysset bord. Flyt dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir. Tænd ovnen på 225°.
2. FYLD: Smør ricotta på pizzabunden, men lad 1 cm af kanten være fri hele vejen rundt. Pensl kanten med olie. Skræl rødbederne, og skær dem i meget tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern. Læg dem på pizzaen. Smuldr gedeost udover, og drys med pinjekerner. Bag pizzaen i ovnen, til kanten er gylden, og gedeosten er smeltet.
3. BASILIKUMOLIE: Pluk de fleste af bladene af basilikumplanten; hak dem fint, og rør dem sammen med olie. Dryp pizzaen med basilikumolie lige inden servering.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Grønkålssalat med kylling og æbler – Få opskriften her
Onsdag: Varmrøget laks med bagte rødbeder og butternutsquash – Få opskriften her
Torsdag: Jordskokkesuppe med ristede østershatte, purløg og groft brød – Få opskriften her
Fredag: Stegt lammefilet med perleotto og rodfrugter – Få opskriften her