
1.Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt salt, honning og olie. Rør de 2 slags mel i, og ælt, til dejen er glat og smidig. Form dejen til en kugle, og snit et kryds på midten. Lad dejen hæve tildækket i 1 time et lunt sted.
Rul dejen ud så tyndt som muligt med kagerulle på et meldrysset bord. Flyt dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir. Tænd ovnen på 225°.
2. FYLD: Smør ricotta på pizzabunden, men lad 1 cm af kanten være fri hele vejen rundt. Pensl kanten med olie. Skræl rødbederne, og skær dem i meget tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern. Læg dem på pizzaen. Smuldr gedeost udover, og drys med pinjekerner. Bag pizzaen i ovnen, til kanten er gylden, og gedeosten er smeltet.
3. BASILIKUMOLIE: Pluk de fleste af bladene af basilikumplanten; hak dem fint, og rør dem sammen med olie. Dryp pizzaen med basilikumolie lige inden servering.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Grønkålssalat med kylling og æbler – Få opskriften her
Onsdag: Varmrøget laks med bagte rødbeder og butternutsquash – Få opskriften her
Torsdag: Jordskokkesuppe med ristede østershatte, purløg og groft brød – Få opskriften her
Fredag: Stegt lammefilet med perleotto og rodfrugter – Få opskriften her