Pizza med gedeost, rødbede og basilikumolie
Mad

Pizza med gedeost, rødbede og basilikumolie

5. januar 2017
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Den italienske klassiker kan man ikke få nok af, og med rødbede og gedeost bliver pizzaoplevelsen ny og anderledes
4 personer

Det skal du bruge

  • 25 g gær
  • 2½ dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. olivenolie
  • 250 g italiensk hvedemel (tipo 00)
  • ca. 250 g groft durummel

Fyld

  • 250 g ricotta
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2-3 rødbeder
  • 100 g gedeost
  • 2 spsk. pinjekerner

Basilikumolie

  • 1 potte basilikum
  • 1 dl olivenolie

Sådan laver du pizza med gedeost, rødbede og basilikumolie

  1. Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt salt, honning og olie.
  2. Rør de 2 slags mel i, og ælt, til dejen er glat og smidig.
  3. Form dejen til en kugle, og snit et kryds på midten. Lad dejen hæve tildækket i 1 time et lunt sted.
  4. Rul dejen ud så tyndt som muligt med kagerulle på et meldrysset bord. Flyt dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir. Tænd ovnen på 225°.
  5. Fyld: Smør ricotta på pizzabunden, men lad 1 cm af kanten være fri hele vejen rundt. Pensl kanten med olie.
  6. Skræl rødbederne, og skær dem i meget tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern. Læg dem på pizzaen.
  7. Smuldr gedeost udover, og drys med pinjekerner.
  8. Bag pizzaen i ovnen, til kanten er gylden, og gedeosten er smeltet.
  9. Basilikumolie: Pluk de fleste af bladene af basilikumplanten; hak dem fint, og rør dem sammen med olie. Dryp pizzaen med basilikumolie lige inden servering.

Velbekomme!

Flere opskrifter på nem og lækker pizza

Læs også