pizza
Aftensmad

Pizza med æg, pancetta og rosmarin

af Camilla Zarah Lawes 2. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 36: Ugens onsdagsopskrift er pizza med æg, pancetta og rosmarin. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 1 t og 22 min

DEJ

  • 10 g gær
  • 1 tsk. flydende honning
  • 1 tsk. salt
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 spsk. olivenolie
  • 300 g italiensk fuldkornshvedemel
  • ca. 150-200 g hvedemel

FYLD TIL PIZZA

  • 2 dl tomatsauce 
  • 100 g pancetta i skiver
  • 4 æg
  • 100 g revet ost
  • 3 stilke rosmarin
  • 6 daddeltomater

GRØN SALAT

  • 1 romainesalat
  • ½ agurk
  • 4 forårsløg

DRESSING

  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æbleeddike 
  • salt og friskkværnet peber

Æggene bliver til spejlæg i ovnen, og det smager skønt sammen med den salte pancetta.

1. Dej: Smuldr gær i en skål. Tilsæt honning og salt. Hæld vand og olie i, og rør godt. Tilsæt mel lidt ad gangen, og rør til en fast dej. Ælt dejen på et meldrysset bord, til den er glat og smidig. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter. Drys lidt mel på bordet, og ælt dejen godt igennem. Rul den ud med en kagerulle, og læg den i en bageplade med bagepapir. Forbag pizzabunden i en 220° varm ovn i 10 minutter. Tag den ud, og læg fyldet på.

 

2. Fyld: Smør tomatsauce på bunden, og læg pancetta ovenpå. Slå æggene ud 1 ad gangen i en lille skål, og hæld dem forsigtigt over på pizzaen. Drys med ost og rosmarin. Skyl og halvér tomaterne, og læg dem på pizzaen. Bag pizzaen færdig i ovnen i ca. 12 minutter. 

 

3. Grøn salat: Skyl salaten, og skær den i tynde både. Skyl agurk, og skær den i stave. Rens forårsløg, og skær dem i skiver. Bland det hele sammen. 

 

4. Dressing: Bland olie, eddike, salt og peber, og hæld det over salaten. Servér som tilbehør til pizza.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Burgere med lam og kikærter - Få opskriften her

Tirsdag: Dampet laks og quinoasalat med mango og mynte - Få opskriften her

Torsdag: Kylling med chorizo i tortillapandekager - Få opskriften her

Fredag: Oksekød på spyd og coleslaw med rygeostdressing - Få opskriften her