Aftensmad

Pitabrød

af Beagle iuel-brockdorff 19. marts 2012
Foto: Bjørn Jakobsen
<br>Lav lækkert, hjemmelavet pitabrød - det er ikke så svært...

Opskrift på 8 stk. pitabrød

Ingredienser

25 g gær3 dl lunkent vand2 spsk olie1 tsk saltCa. 450 g mel

Flere opskrifter

Får du gæster?Find skønne menuer HER Sund madFind lækre og sunde opskrifter HER Sød tand?Find lækre desserter HER

FremgangsmådeRør gæren ud i vandet. Tilsæt det øvrige og det meste af melet.Ælt dejen grundigt og stil den til hævning under et fugtigt viskestykke i ca. 1 time.Tænd ovnen på 225 grader og læg 2 plader med bagepapir eller 2 bagesten ind, så de er varme.Del dejen i 8 dele, som trilles til kugler. Rul dem flade på et meldrysset bord.Lad dem hæve i 3-4 min. og læg dem ind på den varme plade/bagesten.Bag brødene 6-8 min. og læg dem under et viskestykke, så de forbliver bløde.

TIP:Brødene kan også bages i en lukket kuglegrill ved indirekte varme. Lad dem efterhæve og læg dem direkte på risten. Luk grillen og bag brødene 3-4 min., men hold øje med, at de ikke brænder.Hvad synes du om denne opskrift?Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.

Kvalitetsprodukter til køkkenet i SØNDAGs webshop

Træfad i olientræfra Madam Stoltz.299 kr.>> køb HER Vin-termometerfra Bengt Ek Design.249 kr>> køb HER Knivsæt fra Shun: kokkekniv + altmuligkniv1.999 kr.>> køb HER