laks
Mad

Pistacie-paneret laks med speltsalat

14. juni 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Giv fisken en sprød skorpe af pistacie og persille, eller eksperimentér med andre nødder og krydderier, alt efter hvad du har i køkkenet. Her får du opskriften på pistacie-paneret laks med speltsalat
20 min4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 800 g lakseside
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 50 g ristede saltede pistacienødder
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • friskkværnet peber

SPELTSALAT

  • 3 dl parboiled spelt
  • 2 squash
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 håndfuld bredbladet persille

CITRONDRESSING

  • 3 spsk. olivenolie
  • saft af ½ citron
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du pistacie-paneret laks med speltsalat

1. SPELTSALAT: Kog speltkerner efter anvisningen på pakken. Afdryp dem. 2. CITRONDRESSING: Rør alle ingredienser sammen, og vend dressingen sammen med speltkernerne i en skål. Lad det køle let af. 3. Tænd ovnen på 200°. Læg laksen i et ovnfast fad, og dryp olie over. Skyl persillen. Hak pistacienødder og persille fint i en foodprocessor eller minihakker, og bland det med fintrevet citronskal og peber. Fordel blandingen på fisken, og tryk den fast. Sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter, til kødet falder af i flager, når du stikker i fisken med en gaffel. 4. SPELTSALAT, FORTSAT: Skyl squash, og høvl lange, tynde bånd af den med en kartoffelskræller. Bræk den træede ende af aspargesene, og høvl aspargesene i tynde bånd ligesom squashen. Skyl persillen, og hak den groft. Vend squash- og aspargesbånd i speltsalaten, og drys med persille. Servér til pistacie-paneret laks. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også