Pestofyldt kylling med asparges og kartoffelbåde
Aftensmad

Pestofyldt kylling med asparges og kartoffelbåde

af Emma Martiny 9. maj 2019
Foto: Winnie Methmann
Smør kyllingefileterne med pesto, og pak dem ind i serranoskinke for at give dem endnu mere smag. Her får du opskriften på pestofyldt kylling med asparges og kartoffelbåde
35 min 4 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 8 skiver serranoskinke
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 dl grøn pesto
  • 100 g flødeost naturel
  • salt og peber
  • trætandstikkere

TILBEHØR

  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt
  • 1 bundt grønne asparges
  • 175 g aioli

Opskrift - sådan laver du pestofyldt kylling med asparges og kartoffelbåde

  1. TILBEHØR: Tænd ovnen på 175° varmluft. Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie og salt. Steg dem i ovnen i 25 minutter, til de er gyldne og sprøde. Skyl asparges, knæk den træede bund af, og skær aspargesene i skiver. Vend dem sammen med kartoflerne på bagepladen, og sæt bagepladen i ovnen i yderligere 10 minutter.   2. Skær forsigtigt en lomme i kyllingebrystfileterne på langs. Hak basilikumbladene fint, og rør dem sammen med pesto, flødeost, salt og peber. Fyld 1 stor spsk. af flødeostblandingen i hver lomme. Fold serranoskinke om kyllingebrystfileterne, og luk lommerne med tandstikkere. Læg kyllingebrysterne i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gennemstegte og serranoskinken sprød. Servér med kartoffelbåde, asparges og aioli. Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Lun linsesalat med bagte rødbeder og karamelliserede rødløg - Få opskriften her

Tirsdag: Fiskeboller i karry - Få opskriften her

Onsdag: Gnocchi med svampe og bacon - Få opskriften her

Fredag: Marokkansk gryderet med oksekød - Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter