Pastasalat med grøn pesto og bagte gulerødder
Aftensmad

Pastasalat med grøn pesto og bagte gulerødder

af Emma Martiny 1. november 2018
Foto: Winnie Methmann
Glæd dig selv med en grøn ret. Bagte gulerødder, pesto og frisk bøffelmozzarella smager som slik i en frisk pastasalat. Her får du opskriften på pastasalat med grøn pesto og bagte gulerødder
25 min 4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g pasta, gerne conchiglie
  • 1 dåse kikærter
  • 1 lille glas grøn pesto
  • 100 g frisk spinat
  • 125 g bøffelmozzarella

BAGTE GULERØDDER

  • 1 kg gulerødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • salt

TIL SERVERING

  • frisk basilikum
  • 1 citron

Opskrift - sådan laver du pastasalat med grøn pesto og bagte gulerødder 

  1. BAGTE GULERØDDER: Tænd ovnen på 220°. Skræl gulerødder, og skær dem i skrå skiver. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie, basilikum og salt. Bag dem i 25 minutter, til de er møre og gyldne.   2. Kog pasta i saltet vand efter anvisningen på emballagen. Afdryp kikærterne, og skyl dem i en sigte. Vend kikærter og friskkogt pasta sammen med grøn pesto i en skål. Skyl spinaten, og vend den i pastasalaten sammen med bagte gulerødder, spinat og bøffelmozzarella revet i mindre stykker.   3. SERVERING: Top pastasalaten med plukket basilikum, og servér med citron skåret i både.   TIP: Blend evt. din egen pesto af frisk basilikum, pinjekerner, revet parmesan og olivenolie. Smag til med salt, peber og æbleeddike.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laks med pistacie-crust og quinoasalat med tranebær og æble – Få opskriften her

Onsdag: Frikadeller med stuvet hvidkål og søde kartofler – Få opskriften her

Torsdag: Fajita-kyllinge-skål – Få opskriften her

Fredag: Mørbradbøffer med svampesauce og hasselbackkartofler – Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter