Pastasalat med grøn pesto og bagte gulerødder
Aftensmad

Pastasalat med grøn pesto og bagte gulerødder

af Emma Martiny 1. november 2018
Foto: Winnie Methmann
Lav pastasalat med bagte gulerødder, pesto og frisk bøffelmozzarella. Her får du opskriften på pastasalat med grøn pesto og bagte gulerødder
25 min 4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g pasta, gerne conchiglie
  • 1 dåse kikærter
  • 1 lille glas grøn pesto
  • 100 g frisk spinat
  • 125 g bøffelmozzarella

BAGTE GULERØDDER

  • 1 kg gulerødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • salt

TIL SERVERING

  • frisk basilikum
  • 1 citron

Opskrift - sådan laver du pastasalat med grøn pesto og bagte gulerødder 

  1. BAGTE GULERØDDER: Tænd ovnen på 220°. Skræl gulerødder, og skær dem i skrå skiver. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie, basilikum og salt. Bag dem i 25 minutter, til de er møre og gyldne.
  2. Kog pasta i saltet vand efter anvisningen på emballagen. Afdryp kikærterne, og skyl dem i en sigte. Vend kikærter og friskkogt pasta sammen med grøn pesto i en skål. Skyl spinaten, og vend den i pastasalaten sammen med bagte gulerødder, spinat og bøffelmozzarella revet i mindre stykker.
  3. SERVERING: Top pastasalaten med plukket basilikum, og servér med citron skåret i både.

TIP: Blend evt. din egen pesto af frisk basilikum, pinjekerner, revet parmesan og olivenolie. Smag til med salt, peber og æbleeddike.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER