Aftensmad

Pasta med tomater og salsiccia

af Louisa Lorang 21. februar 2022
Foto: Stine Christiansen/Skovdal
Ugens tirsdagsopskrift er pasta med tomater og salsiccia. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 20 min

INGREDIENSER

  • 300 g mini-salsiccia
  • lidt olivenolie til stegning

PASTA

  • 250 g frisk pasta, gerne fuldkornspasta
  • salt

ENDVIDERE

  • 400 g modne tomater i både
  • ½ bundt forårsløg, snittede
  • lidt olivenolie
  • salt og peber

TILBEHØR

  • salat

Man kan få de skønne italienske salsiccia-pølser i mange specialforretninger og nu også i bl.a. Irma. Jeg køber dem i mini, men finder du dem i en større version, så skær dem i skiver.

Opskrift - sådan laver du pasta med tomater og salsiccia

1. Rist pølserne i en smule olie på en varm pande, til de er gyldne og gennemstegte.

2. Kog imens pastaen al dente i saltet, kogende vand. Dræn vandet fra den, men gem lidt.

3. Vend ca. ½ dl pastavand sammen med pasta, tomater og forårsløg.

4. Vend pølserne i, og smag til med olivenolie, salt og peber.

5. Servér straks og gerne med salat til.

TIP: Kan du ikke skaffe salsiccia, kan du bruge en anden god pølse, god bacon eller pancetta.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Kålsalat & kødboller asian style - Få opskriften her

ONSDAG: Dampet spidskål med gedeost og laks - Få opskriften her

TORSDAG: Lammekoteletter med lun hvid bønnehummus - Få opskriften her

FREDAG: Salat med hvide bønner og kylling - Få opskriften her