Salvie-valnødde-pesto
Mad

Pasta med salvie-valnødde-pesto

14. juni 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Forkæl frisk pasta med pesto af salvie og valnødder, det gør retten grøn og super delikat. Her får du opskriften på pasta med salvie-valnødde-pesto
4 personer
Tid i alt 20 min

Det skal du bruge

  • 500 g frisk pasta

Salvie-valnødde-pesto

  • 2 fed hvidløg
  • 75 g salvieblade
  • 1 dl olivenolie
  • saft af ½ citron
  • 100 g valnøddekerner
  • 75 g parmesan
  • salt

Til servering

  • 25 g parmesan
  • friskkværnet peber

Pasta med salvie-valnødde-pesto

  1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  2. Salvie-valnødde-pesto: Pil og pres hvidløg. Tag en lille håndfuld salvieblade fra til pynt, og blend resten af salviebladene sammen med olie, citronsaft og hvidløg i en blender eller foodprocessor, til du får en grøn olie. Rist valnødderne let på en tør pande. Riv parmesan fint.
  3. Hæld valnødder og parmesan i blenderen, og kør maskinen, til pestoen får en cremet, men stadig grov konsistens. Smag til med salt.
  4. Servering: Vend pestoen i den friskkogte pasta. Top med friskhøvlet parmesan, krydr med peber, og pynt med salvieblade.

TIP: Grøn pesto kan laves med både salvie, persille og basilikum, så vælg den krydderurt, du bedst kan lide.

Læs også