pasta
Aftensmad

Pasta med salvie-valnødde-pesto

af Emma Martiny 14. juni 2018
Foto: Winnie Methmann
Forkæl frisk pasta med pesto af salvie og valnødder, det gør retten grøn og super delikat. Her får du opskriften på pasta med salvie-valnødde-pesto
4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g frisk pasta

SALVIE-VALNØDDE-PESTO

  • 2 fed hvidløg
  • 75 g salvieblade
  • 1 dl olivenolie
  • saft af ½ citron
  • 100 g valnøddekerner
  • 75 g parmesan
  • salt

TIL SERVERING

  • 25 g parmesan
  • friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du pasta med salvie-valnødde-pesto 

 

1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.   2. SALVIE-VALNØDDE-PESTO: Pil og pres hvidløg. Tag en lille håndfuld salvieblade fra til pynt, og blend resten af salviebladene sammen med olie, citronsaft og hvidløg i en blender eller foodprocessor, til du får en grøn olie. Rist valnødderne let på en tør pande. Riv parmesan fint. Hæld valnødder og parmesan i blenderen, og kør maskinen, til pestoen får en cremet, men stadig grov konsistens. Smag til med salt.   3. SERVERING: Vend pestoen i den friskkogte pasta. Top med friskhøvlet parmesan, krydr med peber, og pynt med salvieblade.   TIP: Grøn pesto kan laves med både salvie, persille og basilikum, så vælg den krydderurt, du bedst kan lide.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Pistacie-paneret laks med speltsalat – Få opskriften her

Tirsdag: Tandoori-kyllingelår med blomkålspilaf og raita – Få opskriften her

Torsdag: Quiche Lorraine med fuldkornsbund – Få opskriften her

Fredag: Salat a la vitello tonnato – Få opskriften her

 

 

 

Andre lækre opskrifter