Aftensmad

Pasta med rejer og asparges

af Susanne Palmqvist 30. april 2013
Foto: Anders Schønnemann
Brug helt tynd pasta til den lyse forårspasta med rejer og friske grønne asparges

Pasta med rejer og asparges til 4 personer Husk, at det hele skal laves hurtigt, så alt det grønne bevarer sin sprødhed. Madlavningsfløden jævner selv saucen Ingredienser: Pasta, ca. 400 g - se opskrift på hjemmelavet pasta her, evt. tilsat lidt fintrevet økocitronskal, ELLER 2 pakker friske tagliolini, ca. 400-500 g Sauce: 1 lille løg 1 courgette i terninger 1 bdt. grønne asparges i 3 cm lange stykker 2 spsk. olivenolie 1 dl halvtør/tør hvidvin 2-2½ dl madlavningsfløde 18 % citronskal af ½ økocitron ½-1 spsk. citronsaft 1 håndfuld friske spinatblade, grofthakkede salt og peber 1 håndfuld hakket dild 1 håndfuld frisk oregano eller merian 150 g store luksusrejer, grønlandske (frosne eller i saltlage) Opskrift - Sådan laver du pasta med rejer og asparges 1. Sæt vand + salt over til pasta. 2. Skær alle grøntsagerne ud. Rist hurtigt løg, courgette og asparges i olie i en dyb pande. Hæld vin over, og kog ind til det halve. Tilsæt fløde og citronskal og -saft, og kog det sammen. Sluk, og vend spinat, afdryppede rejer og dild i. Smag godt til med salt og peber. 3. Kog pasta al dente. Lad den dryppe af, og vend den sammen med saucen. Servér evt. med ekstra dild og citronskal til drys. Prøv også: Pasta med laks