pasta
Mad

Pasta med kyllinge-bolognese

21. juni 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Bolognesen kan laves i et snuptag, men den bliver endnu bedre af at simre i et par timer. Her får du opskriften på pasta med kyllinge-bolognese
2 t og 0 min4 personer
Tid i alt 2 t og 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stilke bladselleri
  • lidt olie til stegning
  • 2 gulerødder
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. tørret basilikum
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • 2 spsk. rødvinseddike

TILBEHØR

  • 400 g spaghetti

TIL SERVERING

  • 25 g parmesan
  • 1 potte frisk basilikum

Opskrift - sådan laver du pasta med kyllinge-bolognese

1. Tag kødet ud af køleskabet. Pil og hak løget. Pil og pres hvidløg. Skyl og snit bladselleri i tynde skiver. Steg løg, hvidløg og bladselleri i olie i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige. Skræl og riv gulerødderne groft, og tilsæt. Steg, indtil grøntsagerne falder lidt sammen, og tilsæt kød, oregano, basilikum, salt og peber. Steg, indtil kødet er brunet. Hæld hakkede tomater og tomatpuré i gryden, rør rundt, og læg låg på. Lad kødsaucen simre i mindst 30 minutter, gerne op til et par timer, inden du smager til med rødvinseddike og mere salt og peber. 2. TILBEHØR: Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. 3. SERVERING: Anret den friskkogte spaghetti på tallerkener, og top med bolognese, friskrevet parmesan og hakket basilikum. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også