Aftensmad

Pasta med kødboller og salvie

af Louisa Lorang 15. februar 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er pasta med kødboller og salvie. Få opskriften her
2 personer

INGREDIENSER

  • 300 g hakket svinekød
  • salt
  • masser af sort peber
  • 1 fed hvidløg, revet
  • 1 æg
  • 2 spsk. mel
  • ½ dl mælk
  • ½ dl fintrevet parmesan
  • lidt hakket salvie
  • olivenolie

ENDVIDERE

  • 150 g pasta
  • salt
  • 3 spsk. hakket løg
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • olivenolie
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl vand
  • salt og peber
  • lidt hakket salvie
  • revet parmesan

TILBEHØR

  • lidt sprød salat
  • 1 fennikel i tynde skiver
  • olie og eddike

1. Rør kødet med salt, peber, hvidløg, æg, mel, mælk, parmesan og salvie. Form kødet til kødboller, og steg dem i olivenolie på en varm pande.

 

2. Kog pastaen al dente i rigeligt kogende og saltet vand.

 

3. Sautér løg og hvidløg i olivenolie på en varm pande i et par minutter, uden at det tager farve. Kom tomatpuré på panden, og lad den varme kort. Tilsæt vin, og kog op. Hæld vand på, og lad saucen koge i et par minutter. Tilsæt kødboller og en klat koldt smør. Smag til med salt og peber. Vend pastaen i, og anret pastaen toppet med salvie og parmesan.

 

4. Servér straks med en salat med fennikel, olie og eddike.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

TIRSDAG: Muslinger med nudler og bønner - Få opskriften her

TORSDAG: Ristet multe med stuvede porrer - Få opskriften her

FREDAG: Vietnamesiske forårsruller med steak - Få opskriften her