

Pasta med grønkålspesto og grønkålschips
DET SKAL DU BRUGE
- 400 g frisk pasta
- 20 g parmesan
Grønkålschips:
- 150 g frisk grønkål
- 1 spsk. Olivenolie
- Salt
Grønkålspesto:
- 100 g valnøddekerner
- 150 g frisk grønkål
- 1 dl olivenolie
- 2 fed hvidløg
- ½ citron
- 50 g parmesan
- Salt
Opskrift – sådan laver du pasta med grønkålspesto og grønkålschips
Grønkålschips:Tænd ovnen på 150°. Skyl og tør grønkål grundigt. Riv bladene fra stilkene, og massér dem med olivenolie og salt i en skål. Fordel bladene på en bageplade beklædt med bagepapir i ét lag. Bag grønkålen i ovnen i ca. 20 minutter, til den er helt sprød.
Grønkålspesto:Rist valnødder på en tør pande, og lad dem køle lidt af. Rens grønkål, og riv bladene af stilken. Blend grønkålsbladene sammen med olivenolie, pillet hvidløg og citronsaft i en blender eller foodprocessor, til du får en grøn masse. Tilsæt ristede valnødder og revet parmesan, og blend igen, til pestoen får en cremet, men stadig grov konsistens. Smag til med salt.
Kog den friske pasta efter pakkens anvisning, og vend den med grønkålspesto. Top med grønkålschips og parmesanflager, og servér.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Krebinetter med bagte søde kartofler – få opskriften her
Tirsdag: Kyllingelår med waldorfsalat – få opskriften her
Torsdag: Medisterfrikadeller med lun kartoffelsalat – få opskriften her
Fredag: Kålsalat med appelsinglaseret andebryst – få opskriften her