Pappardelle
Aftensmad

Pappardelle med svampe, valnødder og rosmarin

af Timm Vladimir 26. april 2022
Foto: Columbus Leth
Her får du en skøn pastaret der ikke tager mere end 20 minutter at lave. Og svampene har en dyb umamismag, så man kan sagtens undvære kød i retten. Her får du opskriften på pappardelle med svampe, valnødder og rosmarin
4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g pappardelle
  • 1 rødløg
  • 4 spsk. olivenolie til stegning
  • 150 g svampe, f.eks. bøgehatte
  • 1 håndfuld tørrede sorte trompethatte (udblødte)
  • 5 kviste rosmarin
  • 100 g valnøddekerner
  • 50 g parmesan + lidt til servering
  • salt og friskkværnet peber

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Pil og hak rødløget, og steg det i olie på en pande. Rens svampene, skær dem evt. i mindre stykker, og lad dem stege sammen med rødløget i 3-4 minutter, til de har taget lidt farve. Tilsæt friskhakket rosmarin og valnødder, og lad det stege i yderligere et par minutter. Vend pastaen og en smule af kogevandet godt sammen med den stegte svampeblanding på panden. Sluk for varmen, og tilsæt friskrevet parmesan. Vend det forsigtigt rundt, og smag til med salt og peber. Servér med mere parmesan på toppen.