Rødspætte
Aftensmad

Paneret rødspætte med smørdampet spidskål

af Emma Martiny 7. april 2021
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Giv de klassiske panerede rødspætter et sprødt fuldkorns-tvist og lidt ekstra grønt tilbehør. Her får du opskriften på paneret rødspætte med smørdampet spidskål
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 rødspættefileter
  • 1 æg
  • 1 dl fuldkornsmel
  • 1 tsk. salt 
  • friskkværnet peber
  • smør og/eller olie til stegning

SMØRDAMPET SPIDSKÅL

  • 2 spsk. smør
  • 1 dl vand
  • 1 spidskål
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 500 g nye kartofler
  • 1 citron
  • dild
  • smør til kartoflerne

Opskrift - sådan laver du fuldkornspaneret rødspætte med smørdampet spidskål 

  1. Tilbehør: Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre. 
  2. Rens rødspætterne.
  3. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken, og bland mel, salt og peber i en anden tallerken.
  4. Vend først rødspætterne i æg og herefter i mel.
  5. Steg dem i smør og/eller olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side, til de er flot gyldne.
  6. Smørdampet spidskål: Bring smør og vand i kog i en gryde, så smørret smelter.
  7. Skyl spidskålen, skær den i kvarter, og lad den koge i gryden under låg i ca. 5 minutter, til den er akkurat mør.
  8. Krydr med salt og peber, og servér med rødspætter, citronbåde, dild og nye kartofler med smør.

 

TIP: Den perfekte stegte rødspætte er kun vendt én gang på panden.