Mad
22. marts 2022

Panerede kyllingelår med stegte kartofler og fennikelsalat

Elsker du knasende, sprød kylling, skal du altså prøve vores panerede kyllingelår med stegte kartofler og fennikelsalat. Få opskriften her
Af: Camilla Zarah Lawes
Panerede kyllingelår med stegte kartofler og fennikelsalat

Foto: Columbus Leth

Elsker du knasende, sprød kylling, skal du altså prøve vores panerede kyllingelår med stegte kartofler og fennikelsalat. Få opskriften her
30 min4 personer
Tid i alt 55 min

Det skal du bruge

  • 8 kyllingeunderlår
  • ¾ dl mælk
  • 50 g mandler
  • ½ dl rasp, gerne pankorasp
  • skal af ½ usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 25 g smør til stegning
  • 1 spsk. olivenolie til stegning

Stegte kartofler

  • 300 g nye kartofler
  • 200 g friske ærter i bælg
  • smør + olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Fennikelsalat

  • 1 fennikel
  • 1 hjertesalat
  • 1 rød peberfrugt

Sennepsdressing

  • 2 dl fraiche 5 %
  • 1 spsk. grov sennep
  • 4 spsk. klippet purløg
  • salt og friskkværnet peber
Annonce

Panerede kyllingelår med stegte kartofler og fennikelsalat

  1. Kylling: Hak det yderste af knoglen af hvert kyllingelår med en stor kniv. Hæld mælk i en dyb tallerken. Blend mandlerne fint i en minihakker, og vend dem sammen med rasp, fintrevet citronskal, salt og peber. Vend kyllingelårene i mælk og herefter i raspblandingen. Læg lårene i en bradepande beklædt med bagepapir, og steg dem i en 200° varm ovn i ca. 30 minutter.
  2. Stegte kartofler: Kog kartoflerne i letsaltet vand i 12-15 minutter. Afkøl, og skær dem i skiver. Bælg ærterne. Steg kartoflerne gyldne og sprøde i smør og olie på en pande. Tilsæt ærter, og steg dem med i 2 minutter. Krydr med salt og peber.
  3. Fennikelsalat: Rens fenniklen, og skær den i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg skiverne i en skål med iskoldt vand, så de krøller let. Skyl og skær salaten i tynde både. Skyl og skær peberfrugt i små tern. Bland grøntsagerne i en skål.
  4. Sennepsdressing: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og vend den i fennikelsalaten. Servér som tilbehør til kyllingelår og kartofler.

TIP: Hvis du ikke kan få fat i pankorasp, kan du sagtens bruge almindelig rasp eller blot mandler. Pankorasp fås bl.a. i asiatiske fødevarebutikker.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.