

Aftensmad
Paella-fad med chorizo og kylling
af Emma Martiny
17. maj 2018
Foto: Winnie Methmann
En hurtig udgave af den spanske klassiker paella i et fad, der passer sig selv i ovnen. Her får du opskriften på paella-fad med chorizo og kylling
45 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 35 min
Paella
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 2 røde peberfrugter
- 150 g chorizo
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. røget paprika
- salt og friskkværnet peber
SAFRAN-RIS
- 7 dl hønsebouillon
- 1 brev safran
- 4 dl risottoris
- 3 dl hvidvin
KYLLING
- 1 hel kylling
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. olivenolie
TIL SERVERING
- 1 håndfuld frisk persille
- 400 g friske ærter i bælg
- 1 citron
Opskrift - sådan laver du paella-fad med chorizo og kylling
- Tænd ovnen på 180°.
- Pil og skær løg i grove skiver. Pil og skær hvidløg i tynde skiver.
- Skyl peberfrugter; halvér dem, fjern kernerne, og skær dem i både.
- Skær chorizo i grove skiver. Læg løg, hvidløg, peberfrugt og chorizo i et stort ovnfast fad, og vend det med olie, røget paprika, salt og peber.
- Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, indtil grøntsagerne begynder at blive gyldne.
SAFRAN-RIS
Bland varm bouillon og safran i en skål, og lad det trække i 10 minutter. Tag fadet ud af ovnen; tilsæt bouillon med safran, og ris og hvidvin, og rør rundt.
KYLLING
Partér kyllingen i lår, bryst og vinger. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber, dryp med olie, og fordel dem over paellaen. Sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter, til kødet er gennemstegt og risene møre.
SERVERING
Skyl og hak persille. Skyl ærterne. Drys persille og ærter over retten, og servér med citron skåret i både
Læs også

Aftensmad
Læs også

Aftensmad