Ovnstegt lammekølle med tørret frugt og couscoussalat
27. oktober 2016(Opdateret 27.10.16)
Af: Camilla Zarah Lawes
Du får kød tilovers – gem det, så du kan bruge det til at fylde i pitabrødene onsdag. Her får du opskriften på ovnstegt lammekølle med tørret frugt og couscoussalat
Det skal du bruge (4 pers)
1 lammekølle
ca. 1,5 kg (gem halvdelen af det tilberedte kød til onsdag)
2 fed hvidløg
3 rødløg
4 dl klar bouillon (eller grønsagsbouillon)
100 g tørrede dadler uden sten
100 g tørrede abrikoser
100 g mandler
KRYDDERBLANDING
1 spsk. paprika
1 spsk. ras el hanout (f.eks. fra Santa Maria)
2 spsk. olie til stegning
COUSCOUSSALAT
200 g couscous
½ fennikel
2 pærer
½ agurk
½ granatæble
MYNTEDRESSING
½ bundt mynte
2 spsk. honning
¼ dl æblecidereddike
salt og friskkværnet peber
½ dl rapsolie
Tid: 30 minutter. Ovntid: 50 minutter
Fremgangsmåde
KRYDDERBLANDING
Brug en stor gryde, der kan tåle at gå i ovnen.
Rist paprika og ras el hanout i den tørre gryde, til det dufter.
Tilsæt olie, og brun lammekøllen på alle sider i krydderblandingen.
Tænd ovnen på 180°.
Pil hvidløg, og skær det i tynde skiver.
Pil rødløg, og skær dem i tynde både.
Kom hvidløg, rødløg, bouillon, dadler, abrikoser og mandler i gryden til lammekøllen.
Sæt gryden i ovnen, og steg lammekøllen i 50 minutter.
COUSCOUSSALAT
Tilbered couscous efter anvisningen på pakken, og afkøl.
Rens fenniklen, skyl pærerne, og skær begge dele i små tern.
Skyl agurken; flæk den på langs, skrab kernerne ud med en teske, og skær den i små tern.
Pil kernerne ud af granatæblet, og bland dem med fennikel, pærer, agurk og afkølet couscous.
MYNTEDRESSING
Hak mynte fint.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og bland den i couscoussalaten.