lammekølle
Mad

Ovnstegt lammekølle med tørret frugt og couscoussalat

27. oktober 2016
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Du får kød tilovers – gem det, så du kan bruge det til at fylde i pitabrødene onsdag. Her får du opskriften på ovnstegt lammekølle med tørret frugt og couscoussalat

Ovnstegt lammekølle med tørret frugt og couscoussalat til 4 personer

Tid: 30 minutter. Ovntid: 50 minutter DET SKAL VI BRUGE1 lammekølle, ca. 1,5 kg (gem halvdelen af det tilberedte kød til onsdag)2 fed hvidløg3 rødløg4 dl klar bouillon (eller grønsagsbouillon)100 g tørrede dadler uden sten100 g tørrede abrikoser100 g mandler KRYDDERBLANDING1 spsk. paprika1 spsk. ras el hanout (f.eks. fra Santa Maria)2 spsk. olie til stegning COUSCOUSSALAT200 g couscous½ fennikel2 pærer½ agurk½ granatæble MYNTEDRESSING½ bundt mynte2 spsk. honning¼ dl æblecidereddikesalt og friskkværnet peber½ dl rapsolie PRØV OGSÅ: Lammekølle i fad med kartofler og appelsin

Opskrift - sådan laver du ovnstegt lammekølle med tørret frugt og couscoussalat

1. KRYDDERBLANDING: Brug en stor gryde, der kan tåle at gå i ovnen. Rist paprika og ras el hanout i den tørre gryde, til det dufter. Tilsæt olie, og brun lammekøllen på alle sider i krydderblandingen. 2. Tænd ovnen på 180°. Pil hvidløg, og skær det i tynde skiver. Pil rødløg, og skær dem i tynde både. Kom hvidløg, rødløg, bouillon, dadler, abrikoser og mandler i gryden til lammekøllen. Sæt gryden i ovnen, og steg lammekøllen i 50 minutter. 3. COUSCOUSSALAT: Tilbered couscous efter anvisningen på pakken, og afkøl. Rens fenniklen, skyl pærerne, og skær begge dele i små tern. Skyl agurken; flæk den på langs, skrab kernerne ud med en teske, og skær den i små tern. Pil kernerne ud af granatæblet, og bland dem med fennikel, pærer, agurk og afkølet couscous. 4. MYNTEDRESSING: Hak mynte fint. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og bland den i couscoussalaten. Servér som tilbehør til lammekøllen (gem 500-600 g af kødet til onsdagens opskrift).

Læs også