Ovnstegt hamburgerryg med spaghetti og grønkål
Aftensmad

Ovnstegt hamburgerryg med spaghetti og grønkål

af Marie Melchior 29. marts 2021
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter er nem mad til mange. Her får du opskriften på ovnstegt hamburgerryg med spaghetti og grønkål.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 kg hamburgerryg 
  • 200 g frisk grønkål
  • 1 løg
  • 400 g spaghetti
  • 25 g smør til stegning
  • 50 g friskrevet parmesan
  • salt og friskkværnet peber
  • stærk sennep
  • purløg

Hamburgerryggen steges, som den er, men får masser af smag fra tilbehøret.

Opskrift - sådan laver du ovnstegt hamburgerryg med spaghetti og grønkål

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Læg hamburgerryggen i et ovnfast fad. Steg den i ovnen i 40 minutter.
  3. Klip grønkålen fri af stilken i midten. Skyl den, og hak den helt fint med en kniv eller i en foodprocessor. Læg grønkålen i en skål.
  4. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
  5. Pil løget, og hak det fint.
  6. Smelt smørret i en dyb pande. Steg løget, til det er klart. Tilsæt grønkålen.
  7. Hæld vandet fra spaghettien (gem 1 dl kogevand), og hæld den på panden.
  8. Tilsæt 1 dl kogevand. Vend det hele godt rundt. Drys med parmesan lige før servering, og krydr med salt og peber.
  9. Skær hamburgerryggen i tynde skiver, og servér med stærk sennep. Drys med finthakket purløg.

 

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplaner.