Lækker butternut squash i ovn.
Aftensmad

Ovnbagte rødbeder og butternut squash med varmrøget laks

af Marie Melchior 10. februar 2022
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter er nem mad til mange. Her får du opskriften på ovnbagte rødbeder og butternut squash med varmrøget laks

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g rødbeder
  • 400 g butternut squash
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 granatæble
  • 2 æbler
  • 2-3 spsk. friskrevet peberrod
  • 400 g varmrøget laks

DRESSING

  • 1 spsk. æbleeddike
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • evt. godt brød

Sådan laver du ovnbagte rødbeder og butternut squash med varmrøget laks

  1. Tænd ovnen på 200°. Skræl rødbederne. Skyl og halvér butternut squashen, og fjern kernerne. Læg rødbeder og butternut squash i en bradepande. Dryp med lidt olie. Bag dem møre i ovnen i 30-40 minutter. Skyl og tør persillen.
  2. Nip bladene af stilkene. Bank granatæblet med bagsiden af en træske for at løsne kernerne. Halvér granatæblet, og bank kernerne ud. Fjern de hvide hinder. Skyl æblerne, og skær dem i tynde både. Skær rødbeder og butternut squash i grove stykker, og læg dem på et fad. Del laksen i mindre stykker, og fordel den ovenpå. Top med persille, granatæblekerner og æblebåde. Drys med friskrevet peberrod.
  3. Dressing: Rør æbleeddike sammen med olivenolie, og krydr med salt og peber. Hæld dressingen over retten. Servér evt. med godt brød.

PRØV OGSÅ: Ovnbagte rødbeder med gedeost, dressing og nødder

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Prøv også: Syltede rødbederRødbedesalat med avocado eller lakseruller.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER