ovnbagt laks
Aftensmad

Ovnbagt laks med kartoffel-fennikel-salat

af Camilla Zarah Lawes 10. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Laks til hverdag er både sundt og lækkert. Få opskriften på ovnbagt laks med kartoffel-fennikel-salat her
4 personer

OVNBAGT LAKS

  • 600 g laksefilet
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 stilk frisk estragon

KARTOFFEL-FENNIKEL-SALAT

  • 700 g små kartofler
  • 1 fennikel
  • 1 spsk. nigellafrø

BASILIKUMPESTO

  • 2 dl olivenolie
  • 1 bundt basilikum
  • 20 g mandler
  • 20 g friskrevet parmesan
  • salt og friskkværnet peber

1. Ovnbagt laks: Skær laksen i 4 stykker, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt, peber og estragon, og bag dem i en 175° varm ovn i ca. 12 minutter.

 

2. Kartoffel-fennikel-salat: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 minutter. Skær de kogte kartofler i tykke skiver. Rens fennikel, og skær den i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Vend kartofler og fennikel sammen, og drys med nigellafrø.

 

3. Basilikumpesto: Blend olie, basilikum, mandler, parmesan, salt og peber sammen i en foodprocessor til en ensartet pesto, og vend det i kartoffel-fennikel-salaten. Servér som tilbehør til laksen.

 

TIP: Brug en god pesto fra glas, hvis du vil spare tid.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

Mandag: Tigerrejer i grøntsagssauce med parmesan - Få opskriften her

Tirsdag: Clubsandwich med med kyllingebryst - Få opskriften her

Onsdag: Karrybøffer med tomatsalsa og naanbrød - Få opskriften her

Fredag: Svinemørbrad med bagte kartofler - Få opskriften her