

Ovnbagt laks med kartoffel-fennikel-salat
OVNBAGT LAKS
- 600 g laksefilet
- salt og friskkværnet peber
- 1 stilk frisk estragon
KARTOFFEL-FENNIKEL-SALAT
- 700 g små kartofler
- 1 fennikel
- 1 spsk. nigellafrø
BASILIKUMPESTO
- 2 dl olivenolie
- 1 bundt basilikum
- 20 g mandler
- 20 g friskrevet parmesan
- salt og friskkværnet peber
1. Ovnbagt laks: Skær laksen i 4 stykker, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt, peber og estragon, og bag dem i en 175° varm ovn i ca. 12 minutter.
2. Kartoffel-fennikel-salat: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 minutter. Skær de kogte kartofler i tykke skiver. Rens fennikel, og skær den i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Vend kartofler og fennikel sammen, og drys med nigellafrø.
3. Basilikumpesto: Blend olie, basilikum, mandler, parmesan, salt og peber sammen i en foodprocessor til en ensartet pesto, og vend det i kartoffel-fennikel-salaten. Servér som tilbehør til laksen.
TIP: Brug en god pesto fra glas, hvis du vil spare tid.
Få indkøbslisten til hele ugen her
Mandag: Tigerrejer i grøntsagssauce med parmesan - Få opskriften her
Tirsdag: Clubsandwich med med kyllingebryst - Få opskriften her
Onsdag: Karrybøffer med tomatsalsa og naanbrød - Få opskriften her
Fredag: Svinemørbrad med bagte kartofler - Få opskriften her