one pot pasta
Aftensmad

One-pot pasta — tomat og chorizo

af Emma Martiny 15. februar 2022
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
One-pot pasta er nok det letteste aftensmåltid. Alle ingredienser i en gryde og så er der lækker pastaret. Vælg lækre råvare, og så kan det ikke gå galt. Den her er med chorizo og tomater — læs med!
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g chorizo
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 400 g tørret fettuccine
  • 250 g cherrytomater
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 bundt oregano eller basilikum
  • 7½ dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber 

Det lyder næsten for godt til at være sandt. One pot pasta er nem, laver nærmest ingen opvask og så er det lækker hverdagsmad. Lidt parmesan på toppen, og så er det luksusmad.

  1. Skær chorizoen i tern.
  2. Pil og hak løget.
  3. Pil og pres hvidløg.
  4. Skyl cherrytomaterne, og skær dem i halve.
  5. Kom chorizo, løg, hvidløg og tomater i gryden sammen med resten af ingredienserne.
  6. Lad det koge op, så pastaen falder sammen i gryden.
  7. Lad gryden simre i ca. 15 minutter, til pastaen er al dente.
  8. Servér med friskrevet parmesan.

 

Tip: Pastaen er bedst al dente.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Chili con carne med fyldte bagekartofler – Få opskriften her

Onsdag: Laksebøffer med græskarsalat – Få opskriften her

Torsdag: Kikærte-pandekager med bagt aubergine og myntedressing – Få opskriften her

Fredag: Kyllingegryde med chorizo og oliven – Få opskriften her

Tip: Servér med frisk parmesan på toppen.