One-pot-paprikakylling
Aftensmad

One-pot-paprikakylling

af Suzy Wengel 17. januar 2019
Foto: Skovdal Nordic
Dampende varm og dejlig velsmagende kylling der kan sætte krydderi på din dag. Smager fantastisk og passer sig selv i ovnen. Her får du opskriften på one-pot-paprikakylling
2 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1½ dl ris (100 g)
  • 2 kyllingefileter (ca. 300 g)
  • salt og peber
  • ½-1 tsk. paprika
  • 20 g smør
  • 2 skiver bacon
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 100 g champignoner
  • 1 lille rød peberfrugt
  • 100 g cherrytomater
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 3 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. limesaft
  • 1 tsk. tørret timian

PYNT

  • 2 spsk. persille
  • 2 tsk. mandler
  • 4 skiver lime

Opskrift - sådan laver du one-pot-paprikakylling

 

1. Skyl risene, og hæld dem i et ovnfast fad. Krydr kyllingefileterne med salt, peber og paprika.    2. Smelt smørret på en varm pande, og brun kyllingefileterne på begge sider. Læg dem oven på risene, og sæt panden med stegefedtet til side.    3. Skær bacon i mindre stykker og løg i tern, og svits det sammen med presset hvidløg i panden. Skær champignoner i kvarter, peberfrugt i fine strimler og cherrytomater i halve. Steg grøntsagerne sammen med løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt tomatpuré og bouillon, limesaft og tørret timian. Rør forsigtigt, til du har en ensartet sauce. Hæld herefter grøntsager og sauce hen over ris og kylling, og sæt fadet i en varm ovn ved 200 grader i 40-45 minutter.    4. Hak persille og mandler, og skær lime i skiver. Drys pynten oven på kyllingeretten ved servering.   FORDELING I SENSE-SPISEKASSEN HÅNDFULD 1 (+2): Løg, champignon, peberfrugt, tomat HÅNDFULD 3: Kylling, bacon HÅNDFULD 4: Ris FEDT: Smør, mandler SMAGSGIVERE: Salt, peber, paprika, hvidløg, tomatpuré, bouillon, lime,  timian, persille   569 kcal – Fedt 17 g – Protein 34 g – Kulhydrat 66 g – Kostfibre 8,8 g    TIP: Hvis der er rester tilovers, kan du gemme dem til næste dags frokost.  

Læs mere om Sense her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Cremet svampesuppe med kylling - Få opskriften her

Onsdag: Pulled pork med coleslaw - Få opskriften her

Torsdag: Risotto med svampe og hvide bønner - Få opskriften her

Fredag: Lammespyd med kålsalat - Få opskriften her

 

Læs også