Omvendt pizza i denne uges madplan fra Femina
Aftensmad

Omvendt pizza

af Suzy Wengel - bearbejdet af redaktionen 16. januar 2020
Foto: Skovdal Nordic
Den italienske klassiker er vendt helt på hovedet i denne opskrift - bogstaveligt talt! Her får du opskriften på omvendt pizza.
2 personer

Bund

  • 300 g gulerod
  • 150 g kartoffel
  • 100 g selleri
  • 20 g smør

Andet

  • 100 g hakket oksekød
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • 100 g kylling i tern, topping
  • ½ rødløg
  • 100 g revet mozzarella, maks. 17 %
  • 2 spsk. tørret oregano
  • 100 g pizzasauce
  • 60 g fersk filodej

Opskrift - sådan laver du omvendt pizza

  Bund:
Skær gulerod, kartoffel og selleri i helt tynde skiver, eventuelt med et mandolinjern. Form to pizzabunde på bagepapir, idet du lægger skiverne i lag og pensler med smør ind imellem lagene. Bag pizzabundene ved 200° i cirka 30 minutter.   Andet: Brun det hakkede kød på en tør pande. Tilsæt knust hvidløg, og krydr med salt og peber. Fyld det hakkede kød på halvdelen af bundene, kyllingetern på resten. Skær rødløget i tynde både, og læg dem på fyldet sammen med revet ost. Krydr med oregano, og dryp pizzasovs over. Dæk pizzabundene med et lag af filodej, og pensl dejen med lidt vand eller mælk. Bag pizzaerne ved 200° i cirka 10 minutter, til overfladen er gylden og knasende. Servér pizzaerne med det samme, eventuelt sammen med en let salat.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Champignontærte med grønkålssalat

Tirsdag: Citronmarineret kylling

Torsdag: Thaisuppe med butternutsquash

Fredag: One pot-rodfrugfad

Andre lækre opskrifter