Aftensmad

Oksekød på spyd og coleslaw med rygeostdressing

af Camilla Zarah Lawes 22. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 36: Ugens fredagsopskrift er oksekød på spyd og coleslaw med rygeostdressing. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g oksekød, f.eks. tykstegsbøffer
  • olivenolie til stegning
  • 8 træspyd
  • 1 bundt estragon
  • salt og friskkværnet peber

RYGEOSTDRESSING

  • 200 g rygeost
  • 4 spsk. græsk yoghurt
  • 1 spsk. tahin (sesampasta)
  • salt og friskkværnet peber

COLESLAW

  • 3 gulerødder
  • ½ spidskål
  • 10 radiser
  • 1 bundt basilikum

TIL SERVERING

  • 4 pitabrød

Oksekød på spyd og coleslaw med rygeostdressing til 4 personer

Det kan godt betale sig at købe pitabrød af god kvalitet, f.eks. hos bageren.

Opskrift - sådan laver du oksekød på spyd og coleslaw med rygeostdressing

 

1. Rygeostdressing: Rør rygeost sammen med yoghurt og tahin. Smag til med salt og peber. 

 

2. Coleslaw: Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Snit spidskål fint. Rens radiserne, og skær dem i papirtynde skiver. Hak basilikum fint. Vend det hele i dressingen. 

 

3. Skær oksekødet i 8 stykker, og steg dem i olivenolie på en pande. Tag det fra varmen, og sæt stykkerne på spyd. Hak estragon fint, og drys det på kødet. Krydr med salt og peber.

 

4. Servering: Lun pitabrødene i ovnen eller på brødristeren, og servér dem med oksekødsspyd og coleslaw.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Burgere med lam og kikærter - Få opskriften her

Tirsdag: Dampet laks og quinoasalat med mango og mynte - Få opskriften her

Onsdag: Pizza med æg, pancetta og rosmarin - Få opskriften her

Torsdag: Kylling med chorizo i tortillapandekager - Få opskriften her