Aftensmad

Nudler med svinekød, grøntsager og gomadressing

af Marie Melchior 8. juni 2015
Foto: Line Falck
Madplan for uge 23: Ugens torsdagsopskrift er nudler med svinekød, grøntsager og gomadressing. Få opskriften her

Nudler med svinekød, grøntsager og gomadressing til 4 personer

Der er godt med grøntsager i denne ret. Variér evt. med andre typer grøntsager, hvis du har noget, du mangler at få brugt op – f.eks. peberfrugt, forårsløg eller blomkål.  Tid: 25 minutter.      DET SKAL DU BRUGE 200 g nudler, f.eks. udonnudler 3 gulerødder ½ spidskål 1 broccoli 3 cm frisk ingefær 1 skalotteløg 1 fed hvidløg 1 spsk. olie til stegning, f.eks. olivenolie 400 g svinekød i strimler 2 spsk. sojasauce 1 dl gomadressing ½ bundt koriander  

Opskrift - sådan laver du nudler med svinekød, grøntsager og gomadressing

  Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og afkøl dem under koldt vand i en sigte. Skræl gulerødderne, og skær dem i små stykker. Fjern de yderste blade af spidskålen, og snit kålen helt fint. Skyl broccoli, og bræk den i små buketter. Skyl ingefærstykket, og skær det i små tern (med skræl). Pil og hak løg og hvidløg. Steg ingefær, løg og hvidløg i olie i en wok eller på en dyb pande i 2-3 minutter. Brun svinekødet i wokken ved høj varme. Vend rundt i kødet, tilsæt sojasauce, og steg i yderligere 3 minutter. Tilsæt gulerødder, spidskål og broccoli, og vend det rundt i wokken i 1 minut. Vend de kogte, afdryppede nudler i wokretten, og lad dem varme med i yderligere 3 minutter. Tag panden fra varmen, og vend gomadressing i retten. Pynt med korianderblade.   TIP: Japansk gomadressing fås i asiatiske specialforretninger, større supermarkeder eller dér, hvor du køber sushi.   Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Fuldkornspizza med kartofler og parmaskinke - Få opskriften her

TIRSDAG: Krydrede kyllingelår og kartoffelsalat med spidskål - Få opskriften her

ONSDAG: Burger med gedeost, ærtepesto og råsyltede agurker - Få opskriften her

FREDAG: Stegt rødspættefilet med hasselnødderelish og rissalat - Få opskriften her