

Aftensmad
Nem kartoffelpizza med spinat og pancetta
af Camilla Biesbjerg Markussen
28. januar 2022
Foto: Betina Hastoft
Så er der dømt hygge. Skær pizzaerne i skiver og saml hele familien omkring spisebordet til et hyggeligt fastfood-måltid. Her får du opskriften på skøn kartoffelpizza med spinat og panchetta.
10 min 4 personer
Kartoffelpizza
- 2 ruller fuldkornspizzadej
- 5 spsk. rød pesto
- 2 bagekartofler
- 1 løg
- 75 g frisk babyspinat
- 2 kugler frisk mozzarellaost
- 100 g pancetta i runde skiver
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du kartoffelpizza med spinat og panchetta
- Tænd ovnen på 250° varmluft. Varm 2 bageplader op i ovnen. Rul pizzadejene ud på hver deres stykke bagepapir, og smør bundene med pesto. Skrub kartoflerne, og skær dem i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Skyl spinaten grundigt, og slyng den helt tør i en salatslynge, eller tør den i et rent viskestykke. Skær mozzarellaostene i små terninger. Bland kartofler, løg, spinat og mozzarellaost, og fordel blandingen på pizzabundene i et jævnt lag. Top med skiver af pancetta. Dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.
- Tag de varme bageplader ud af ovnen, og træk forsigtigt pizzaerne over på dem. Bag pizzaerne i ovnen samtidig i 8-10 minutter, til osten er smeltet, og bunden bobler lidt op. Servér pizzaerne straks, gerne med en grøn salat til.
TIP: Giv evt. pizzaerne ekstra smag ved at drysse dem med finthakket hvidløg og rosmarin, inden de sættes i ovnen.