Den bedste kartoffelpizza.
Aftensmad

Nem kartoffelpizza med spinat og pancetta

af Camilla Biesbjerg Markussen 28. januar 2022
Foto: Betina Hastoft
Så er der dømt hygge. Skær pizzaerne i skiver og saml hele familien omkring spisebordet til et hyggeligt fastfood-måltid. Her får du opskriften på skøn kartoffelpizza med spinat og panchetta.
10 min 4 personer

Kartoffelpizza

  • 2 ruller fuldkornspizzadej
  • 5 spsk. rød pesto
  • 2 bagekartofler
  • 1 løg
  • 75 g frisk babyspinat
  • 2 kugler frisk mozzarellaost
  • 100 g pancetta i runde skiver
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du kartoffelpizza med spinat og panchetta

  1. Tænd ovnen på 250° varmluft. Varm 2 bageplader op i ovnen. Rul pizzadejene ud på hver deres stykke bagepapir, og smør bundene med pesto. Skrub kartoflerne, og skær dem i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Skyl spinaten grundigt, og slyng den helt tør i en salatslynge, eller tør den i et rent viskestykke. Skær mozzarellaostene i små terninger. Bland kartofler, løg, spinat og mozzarellaost, og fordel blandingen på pizzabundene i et jævnt lag. Top med skiver af pancetta. Dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.
  2. Tag de varme bageplader ud af ovnen, og træk forsigtigt pizzaerne over på dem. Bag pizzaerne i ovnen samtidig i 8-10 minutter, til osten er smeltet, og bunden bobler lidt op. Servér pizzaerne straks, gerne med en grøn salat til.

TIP: Giv evt. pizzaerne ekstra smag ved at drysse dem med finthakket hvidløg og rosmarin, inden de sættes i ovnen.