cæsarsalat med kylling og croutoner
Aftensmad

Nem cæsarsalat med kylling

af Mai Knauer 12. maj 2014
Foto: Columbus Leth
Cæsarsalat er både nemt og lækkert — her får du en dejlig variation med kylling, der gør retten perfekt både som hovedret og som frokost.
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 3-4 kyllingebrystfileter
  • olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 stor romainesalat
  • parmesanost

CROUTONER

  • 2-3 skiver daggammelt brød
  • olivenolie til stegning
  • 1 hvidløgsfed

DRESSING

  • 2 fed hvidløg
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 3-4 ansjosfileter i olie
  • 1 spsk. sherryeddike
  • worcestersauce
  • 2 spsk. friskrevet parmesan
  • 2 dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • godt brød

Opskrift - sådan laver du cæsarsalat med kylling og croutoner

  1. Steg kyllingen i lidt olivenolie i ca. 5-6 minutter på hver side. Krydr med salt og peber, og læg til side.
  2. Cæsardressing: Hak hvidløg, æggeblommer, ansjosfileter, sherryeddike, worcestersauce og parmesan i en minihakker eller en blender. Tilsæt olien, lidt ad gangen, mens du blender. Fortynd evt. dressingen med lidt vand. Smag til med salt og peber.
  3. Brødcroutoner: Skær brødskiverne i tern, og steg dem i lidt olivenolie på panden. Vend dem med presset hvidløg, og steg lidt mere. Læg dem på fedtsugende papir.
  4. Salaten og servering: Skyl salaten og fordel den på 4 tallerkener, og dryp lidt dressing over. Skær kyllingefileterne i skiver, og fordel dem over salaten sammen med høvlet parmesan og brødcroutoner.
  • Tip: Drys evt. med sprødstegt parmaskinke
  • Tip: Kyllingen gør salaten ekstra mættende – spis brød til, hvis der alligevel mangler fylde. 

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.