Nem og lækker blomkålsgratin
Aftensmad

Nem blomkålsgratin med sprød salat

af Louisa Lorang 27. januar 2022
Foto: Anders Schønnemann
Blomkålsgratin er nem hverdagsmad med ekstra mums! Servér den med en sprød salat — så er alle glade! Find opskriften lige her.
2 personer

BLOMKÅLSGRATIN

  • 1 blomkål
  • 30 g smør
  • 40 g hvedemel
  • 3 dl sødmælk
  • 2 æg delt i blommer og hvider
  • revet muskatnød
  • salt og peber
  • 100 g røget skinke
  • smør
  • rasp

TILBEHØR

  • 2 hjertesalater
  • lidt olivenolie
  • citronsaft
  • rugbrød

Opskrift - sådan laver du blomkålsgratin med sprød salat

  1. Del blomkålen i små buketter, og damp dem i 1-2 minutter i saltet vand.
  2. Smelt smørret i en lille kasserolle. Pisk melet i og derefter mælk, lidt ad gangen. Lad jævningen småkoge i 5 minutter under omrøring. Tag gryden af varmen, og rør fortsat, til blandingen er kølet en smule af. Pisk æggeblommerne i, og krydr med revet muskatnød, salt og peber. Pisk æggehviderne stive, og vend den med jævningen og blomkålsbuketter og røget skinke.
  3. Smør 2 små fade, og drys med rasp. Fyld blomkålsblandingen i fadet; drys med en smule rasp, og bag gratinen ved 180° i 45-50 minutter, eller til æggemassen er gennemtilberedt. Tjek ved at stikke en strikkepind eller skarp kniv i - er der ikke noget, som hænger på, er den færdig.
  4. Del imens salaterne i både; dryp med olie og citronsaft, og servér gratin med salat og rugbrød.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.