Fyldte bagekartofler med bacon og svampe
Aftensmad

Mumsede bagekartofler fyldt med bacon og svampe

af Emma Martiny 6. december 2018
Foto: Winnie Methmann
Er du klar til herlig hyggemad? Måltidet er let at tilberede, men kartoflerne skal bages længe i ovnen, så gå i gang i god tid. Her får du opskriften på fyldte bagekartofler med bacon og svampe
1 t og 15 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 store bagekartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dl groft salt

BACON-SVAMPE-FYLD

  • 150 g god bacon i tern
  • 500 g blandede svampe
  • salt og friskkværnet peber
  • 250 g ricotta
  • 50 g parmesan
  • 1 håndfuld frisk timian

GRØN SALAT

  • 1 bakke rucola
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du Fyldte bagekartofler med bacon og svampe 

 

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skyl og tør kartoflerne. Skær et kryds, som går ca. halvvejs igennem hver kartoffel, og smør kartoflerne ind i olie.
  3. Drys salt i bunden af et ovnfad, og sæt kartoflerne ovenpå. Drys lidt salt over kartoflerne. Bag dem i ca. 1 time, til de er møre.

 

BACON-SVAMPE-FYLD

  1. Steg bacontern sprøde på en pande, og afdryp på fedtsugende papir.
  2. Rens svampe, og skær i skiver. Steg dem gyldne i baconfedtet på panden, og krydr med salt og peber.
  3. Rør bacon, svampe, ricotta, friskrevet parmesan og timian sammen.
  4. Tryk let på de bagte kartofler, så de åbner sig, og fyld dem med svampeblandingen.
  5. Bag kartoflerne i ovnen i yderligere 15 minutter, til de er flot gyldne.

 

GRØN SALAT

  1. Skyl rucola, og vend den med olie, balsamico, salt og peber. Servér til bagekartofler med bacon-svampe-fyld.

 

Andre lækre opskrifter