Mørbradgryde med tomat og bacon
Aftensmad

Mørbradgryde med tomat og bacon

af Pia Andreassen 4. november 2018
Foto: Martin Tanggaard
En god gang mørbradgryde slår aldrig fejl og er perfekt til aftensmad til både hverdag og til gæster. Her serverer vi den med ris, men den smager også dejligt med kartoffelmos eller brød til. Her får du opskriften på mørbradgryde med tomat og bacon
2 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 lille svinemørbrad
  • 1 lille gul peberfrugt
  • 125 g champignon
  • 1 løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 50 g røget bacon i tern
  • ½ spsk. sød paprika
  • ½ tsk. tørrede chiliflager
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • ½ dl fløde

TILBEHØR

  • Ris
  • Ærteskud

Opskrift - sådan laver du mørbradgryde med tomat og bacon

  1. Puds mørbraden og skær den i 1 cm tykke skiver. Dup dem tørre. Halvér peberfrugten, fjern indmaden og skær den i tern. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Hak løget.    2. Brun kødet i olien ved god varme og tag det op af gryden. Steg bacon, paprika, chili, løg og peberfrugt under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt kødet, tomaterne og evt. lidt vand, så det lige knap er dækket. Tilsæt derefter champignon, hakket hvidløg, salt og peber og varm op. Lad retten småsnurre ca. 10 min. Tilsæt fløden og lad det småsnurre yderligere ca. 5 min. Smag til med salt og peber.   3. Servér kogte ris og friske ærteskud til.   PRØV OGSÅ: 9 lækre opskrifter med mørbrad  

Andre lækre opskrifter