Mørbradgryde med ris og grøntsager
Aftensmad

Mørbradgryde med ris og grøntsager

af Emma Martiny 7. februar 2019
Foto: Winnie Methmann
Klassisk mørbradgryde indeholder ikke meget grønt, men her er der tilsat både peberfrugter, squash og champignoner. Find den lækre og mere sunde opskriften her!
40 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 150 g bacon i et helt stykke
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g champignoner
  • 2 store gulerødder
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 squash
  • 1 svinemørbrad
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 spsk. sød paprika
  • 1 tsk. røget paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • 2½ dl piskefløde
  • 2½ dl grøntsagsbouillon

TILBEHØR

  • 4 dl brune ris
  • kruspersille

Sådan laver du mørbradgryde med ris og grøntsager 

  1. TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på pakken.
  2. MØRBRADGRYDE: Skær bacon i tern, og steg dem let sprøde i bunden af en tør gryde.
  3. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Lad løg og hvidløg stege med i gryden.
  4. Rens champignoner, og skær dem i skiver. Lad champignonerne stege med i gryden, til de begynder at blive gyldne.
  5. Skræl eller skrub gulerødder, og skær dem i tynde skiver.
  6. Skyl peberfrugter og squash, og skær begge dele i tern. Lad grøntsagerne stege med i gryden i ca. 10 minutter, til de begynder at tage farve.
  7. Tag alle grøntsagerne op af gryden.
  8. Afpuds svinemørbraden for fedt og sener, og skær den i tynde skiver.
  9. Brun kødet i gryden i smør. Tilsæt de 2 slags paprika, salt og peber, og steg et par minutter.
  10. Hæld alle grøntsagerne tilbage i gryden.
  11. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, fløde og bouillon, og lad retten simre i 30 minutter.
  12. Servér med ris, og pynt med hakket persille.

 

 

 

Flere spændende opskrifter med mørbrad:

Andre lækre opskrifter