Mexicansk tortillaskål med kylling og grønt
Aftensmad

Mexicansk tortillaskål med kylling og grønt

af Emma Martiny 5. september 2019
Foto: Winnie Methmann
Lav sprøde spiselige skåle af tortillapandekager, og fyld dem med mexicanske lækkerier. Her får du opskriften på mexicansk tortillaskål med kylling og grønt
20 min 4 personer
Tid i alt 50 min

KYLLINGEFYLD

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 3 peberfrugter i forskellige farver
  • 1 stort løg
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • ½ tsk. tørrede chiliflager
  • Salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ limefrugt

TORTILLASKÅLE

  • 4 store hvedetortillaer

TIL SERVERING

  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 icebergsalat
  • 1 moden avocado
  • 230 g tomatsalsa
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • Frisk koriander

Opskrift - sådan laver du mexicansk tortillaskål med kylling og grønt 

  1. Kyllingefyld: Tænd ovnen på 180°. Skær kyllingekødet i strimler. Rens peberfrugter, og skær dem i strimler. Pil løg, og skær det i både. Bland kyllingestrimler, peberfrugter og løg med krydderier og olie i et ovnfad. Bag blandingen i 20 minutter, til kyllingen er gennemstegt og grøntsagerne møre. Pres limesaft over, og vend rundt.   2. Tortillaskåle: Læg tortillaerne i ovnen i blot 2 minutter, så de bliver lune og bløde. Læg de lune tortillaer i ovnfaste skåle eller forme, så de formes som skåle. Bag dem i ca. 10 minutter (samtidig med kyllingefyldet), til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle lidt af, og tag dem ud af formene.   3. Servering: Dræn de sorte bønner, og skyl dem i en sigte. Skyl og snit icebergsalat fint. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i både. Anret tortillaskålene med kyllingefyld, bønner, salat, avocado, salsa, cremefraiche og plukket koriander.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Thai-fiskefrikadeller med spicy agurkesalat - Få opskriften her

Tirsdag: Speltsalat med bagte pærer og gedeost - Få opskriften her

Onsdag: Mørbrad i fad med pikant-sauce - Få opskriften her

Fredag: Fyldt kalkunbryst med græskarfritter - Få opskriften her