Aftensmad

Mexicansk gryderet (pozole)

af Louisa Lorang 28. marts 2022
Foto: Anders Schønnemann
Pozole er en skøn mexicansk gryderet, her i en version, hvor ingredienserne er til at skaffe i Danmark. Retten er stærk, sund og super lækker og et godt alternativ til den danske julemad efter en tur i kulden.Husk: Den er HOT! Justér din chilimængde, hvis du ikke er til alt for stærk mad
8 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g kikærter (udblødt natten over)
  • 1 laurbærblad
  • 800 g skinkekød i terninger
  • lidt olie til stegning
  • 3-4 grønne chilier, gerne jalapeñochilier
  • 2 store løg, hakkede
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 1 grøn peberfrugt i terninger
  • 2 tsk. st. spidskommen
  • 2 dåser hakkede tomater a 400 g
  • kogevand fra kikærterne
  • salt
  • et nip sukker

TILBEHØR

  • 6 tortillaer
  • olie til stegning
  • salt

TOPPING

  • 1 bundt radiser i tynde skiver
  • limebåde
  • plukket koriander

Skyl kikærterne, og kom dem i en gryde med koldt vand og 1 laurbærblad. Kog dem i ca. 40 minutter, eller til de er møre. Dræn vandet fra, men gem det!
Brun imens kødet i lidt olie i en stor, varm gryde. Kom chili ved (tag frøene ud, hvis du ikke ønsker retten så stærk) sammen med løg og hvidløg. Lad det sautere kort. Tilsæt peberfrugt, spidskommen og tomater, og lad retten simre under låg i ca. 1½ time. Spæd med kogevand fra kikærterne undervejs, så den ikke brænder fast. Tilsæt til sidst de kogte kikærter og salt, og smag til med en anelse sukker.
Klip tortillaerne i stykker, og steg dem ganske kort i rigeligt olie, til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og drys dem med salt.
Servér din pozole toppet med radiser og koriander og med lime og sprøde tortillaer til..

TIP: Retten kan sagtens laves dagen i forvejen og varmes igennem inden servering.

Få lækre opskrifter på julens bedste julefrokost