Marokkanske lammekoteletter med krydret couscous
Aftensmad

Marokkanske lammekoteletter med krydret couscous

14. februar 2014(Opdateret 14.02.14)
Af: af Mai Knauer
Couscous er nemt tilbehør til lammekoteletterne, for de små gryn skal bare trække nogle minutter med kogende vand. Få opskriften på marokkanske lammekoteletter med krydret couscous her

INGREDIENSER

  • 8 lammekoteletter
  • 1 tsk. fintrevet muskatnød
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. tørret timian
  • olivenolie til stegning

KRYDRET COUSCOUS

  • 200 g couscous
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 frisk rød chili
  • 1 bundt bredbladet persille
  • ½ bundt mynte
  • saft af 1 citron

Fremgangsmåde

  1. Drys lammekoteletterne med muskatnød, spidskommen, paprika og timian, og stil dem i køleskabet.
  2. Krydret couscous: Hæld couscoussen i en stor skål med 2 spsk. olivenolie i. Hæld kogende vand over, så det lige dækker. Drys salt over, læg en tallerken over skålen, og lad den stå i nogle minutter, til couscoussen er mør. Rens og hak chilien fint. Hak persille og mynte fint. Rør chili, persille og mynte i couscoussen med en gaffel. Tilsæt 2 spsk. olivenolie og citronsaft, og smag til med salt og peber.
  3. Steg lammekoteletterne i lidt olivenolie på en pande i 3-4 minutter på hver side, de må gerne være lidt rosa i midten. Servér med den krydrede couscous og evt. fladbrød.
Se flere opskrifter med lam her.

Læs mere om:

Læs også