Marokkansk risfad med kylling
Aftensmad

Marokkansk risfad med kylling

af Emma Martiny 9. august 2018
Foto: Winnie Methmann
Krydr din aftensmad med varme krydderier som kanel, paprika og chili og bag det hele i ét stort fad. Her får du opskriften på marokkansk risfad med kylling
50 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 hel kylling, parteret
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • 8 dl hønsebouillon
  • 1 brev safran
  • 4 dl basmatiris
  • 30 g mandler

TILBEHØR

  • 2 løg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 4 fed hvidløg
  • 500 g tomater
  • 10 friske dadler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. tørrede chiliflager
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • bredbladet persille

Opskrift - sådan laver du marokkansk risfad med kylling 

  1. TILBEHØR: Tænd ovnen på 200°. Pil og skær løg i grove skiver. Skræl og hak ingefær fint. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Skyl og skær tomater i grove tern. Halvér dadlerne, og fjern stenen. Læg løg, ingefær, hvidløg, tomater og dadler i et stort ovnfast fad, og vend med olie, koriander, paprika, kanel, chili, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, til grøntsagerne begynder at blive gyldne.   2. Varm bouillonen i en gryde, rør safran i, og lad det stå i 10 minutter. Tag fadet ud af ovnen, tilsæt ris og safranbouillon, og rør rundt. Drys salt og peber over kyllingestykkerne, og dryp med olie; fordel stykkerne over risottoen. Sæt fadet i ovnen i 30 minutter, indtil kødet er netop gennemstegt, og risene møre. Hak mandlerne groft, tænd for ovnens grillfunktion, og drys dem over fadet. Bag det i ovnen i yderligere 3-5 minutter, til mandlerne er ristede og kyllingeskindet sprødt.   3. SERVERING: Skyl og hak persille, drys det over fadet, og servér.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laksefrikadeller med quinoasalat og fetadressing – Få opskriften her

Tirsdag: Gnocchi med smørsauce og ristet blomkål – Få opskriften her

Onsdag: Stegt flæsk med kold persillecreme – Få opskriften her

Torsdag: Pizza med søde kartofler, chorizo og gedeost – Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter